...

Basset Hound

Basset hound
5
(237)

Basset Hound

De Basset Hound is een lieve, rustige hond die over de hele wereld geliefd is. Basset Hounds zijn sociaal, hebben een zachtaardig karakter en kunnen soms koppig zijn. Ze zijn kalm en geduldig en houden ervan om te luieren. De Basset Hound kan heel goed overweg met andere dieren en huisdieren, maar ook met kinderen. Ze hebben graag gezelschap en zijn erg koppig. Als u uw Basset Hound meerdere keren per dag moet verlaten, wordt aangeraden om er meer dan één te nemen. Ze zijn vriendelijk voor zowel bekende als onbekende mensen en zouden eenzaam worden als ze geen metgezellen hadden.

Basset Hounds staan ​​bekend om hun droevige clown-uiterlijk, met diepe ogen, lange fluwelen oren, een groot voorhoofd en een gerimpeld gezicht. Ze staan ​​ook bekend om hun ongelooflijke uithoudingsvermogen en kracht, ondanks hun kleine gestalte en zware botstructuur. Hun schedel is groot en gewelfd, met een geurvermogen dat niet kan worden geëvenaard. Alleen de Bloedhond heeft een nauwkeuriger neus dan de Bassett Hound. Bassets zijn niet erg aanhankelijk, maar zeer loyaal. Ze blaffen luid en kunnen koppig zijn tijdens een wandeling. Thuis zijn ze aardig en gezellig.

Basset Hound – FCI Rasgroep 6

De Basset Hound behoort tot de rashroep van drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Meutehond

Uiterlijk Basset Hound

Schouderhoogte: Tussen de 33 en 38 centimeter.
Levensverwachting: 10 tot 12 jaar
Temperament: Zachtaardig, Vasthoudend, Vriendelijk, Toegewijd, Aanhankelijk

Hoofd
Basset Hounds hebben een licht gewelfde schedel. Ze hebben duidelijke rimpels op het voorhoofd. De oren zijn smal en erg lang, en worden hangend langs het hoofd gedragen. De ogen zijn ruitvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Basset Hound een langbenige hond met een matig losse huid. Het lichaam is lang. De rug is recht en breed. De achterhand is goed gespierd. De staart is vrij lang. Wanneer de hond loopt, wordt deze omhoog en lichtgebogen gedragen. Ze hebben katten voeten.

Vacht: Dichte, korte en gladde vacht.
Kleuren: Bruin, wit met zwart en wit met rood zijn de meest voorkomende kleuren.

Geschiedenis

In Frankrijk en België werden oorspronkelijk Basset Hounds gefokt. Het ras ontleent zijn naam aan het Franse woord basset, wat laag betekent. Er wordt aangenomen dat monniken van de St. Huberts-abdij verschillende oudere Franse raslijnen kruisten om een ​​reukhond te creëren die over ruw terrein kon jagen terwijl een mens te voet langszij jaagde, op zoek naar herten en konijnen. Deze honden waren populair bij Franse aristocraten, omdat jagen een algemeen tijdverdrijf voor hen was.

Gedrag en karakter van de Basset Hound

Basset Hounds zijn sociaal en hebben een zacht karakter. Ze zijn rustig en hebben veel geduld. Ze zijn vrij eigenzinnig, maar houden van gezelschap en zijn niet graag alleen. Hun reuk vermogen is zeer sterk ontwikkeld. Hij kan door zijn bouw niet erg snel zijn, maar is makkelijk te besturen. Zijn karakter is makkelijk in de omgang. Hoewel andere Beagles met kortere benen inferieur zijn aan hem, kan hij nog steeds gedijen in het veld.

De Basset Hound hoeft niet de hele tijd stil te zitten. In feite moet hij door bossen en velden rennen totdat hij buiten adem is. Hij kan zich gemakkelijk aanpassen aan het leven in de stad in een appartement, maar dat wil niet zeggen dat hij de hele dag stil zit.

Een Basset Hound is niet graag alleen, als hij 8 uur per dag alleen wordt gelaten, wordt hij erg verdrietig. Ze hebben een diepe stem die ze gebruiken om hun ongenoegen te uiten, daarom worden ze vaak een roedelhonden genoemd. Als een eigenaar zijn huis en zijn hond voor een korte tijd verlaat voelt hij zich snel alleen en zal beginnen blaffen. De zware stem draagt heel ver, dus hou je daar best rekening mee.

Basset Hound Depositphotos_13181036_S

Sociaal

Met kinderen kan de Basset Hound het uitstekend vinden. Ook met honden en andere huisdieren gaan ze zeer goed om. Voor mensen zowel bekend als onbekend zijn ze vriendelijk. Wanneer u de hond meerdere malen per dag alleen moet laten, doet u er goed aan om meer dan één Basset Hound te nemen.

Omgang en beweging

Basset Hounds hebben niet al te veel beweging nodig, maar ze hebben wel een dagelijkse wandeling nodig om gezond te blijven. De wandeling moet elke dag in een gematigd tempo zijn. Te veel activiteit kan de Basset Hound ongezond maken en te weinig kan ervoor zorgen dat ze dik worden. Bassets zijn gefokt om met andere honden in hun roedel te werken en vinden het leuk om andere honden in de buurt te hebben tijdens hun uitstapjes. Ze kunnen heel speels zijn en na het spelen of wandelen gaan ze vaak genoegen nemen met een goede nachtrust. Loop driemaal daags een blokje met de hond, en laat hem daarnaast zo nu en dan in de tuin spelen en ravotten. Omhein de tuin goed, anders gaan ze er op eigen houtje vandoor.

Opvoeding en training

Basset Hounds zijn gefokt om eeuwenlang een pad te volgen zonder afgeleid te worden. Ze zijn erg zelfstandig en moeilijk te trainen. Door hun onafhankelijkheid lijken ze ongeïnteresseerd in wat je te zeggen hebt. Bassets kunnen worden getraind, maar het moet in de loop van de tijd, consequent en met doorzettingsvermogen worden gedaan. Vroege socialisatie en het gebruik van traktaties zijn de sleutel tot de puppytijd, en naarmate de Basset ouder wordt, kunnen zowel hij als zijn baas profiteren van voortdurende gehoorzaamheidstraining die positief is. Ze zijn intelligent maar het zijn niet de gehoorzaamste honden. Met een consequente en geduldige aanpak bereikt u het meest.

Basset Hound Depositphotos_81099698_S

Gezondheid van de Basset Hound

De oren van Basset Hounds zijn lang en hangen naar beneden, wat betekent dat het belangrijk is om ze vaak te controleren om er zeker van te zijn dat er een goede luchtstroom is. Als de hond zijn hoofd begint te schudden of aan zijn oren krabt, kan dit een teken zijn dat hij naar een dierenarts moet. Goede fokkers laten hun honden controleren op veel gezondheidsproblemen, zoals heup- en elleboogdysplasie, glaucoom, hypothyreoïdie, bloedaandoeningen en patellaluxatie in de knieën. Minstens twee keer per week de tanden van uw hond poetsen met hondsspecifieke tandpasta is een belangrijk onderdeel van de Basset-gezondheidszorg.

Verzorging Basset Hound

Een Basset Hound gelukkig en gezond houden is essentieel, en regelmatige verzorging maakt daar een groot deel van uit. Hoewel het ras kort, glad haar heeft, moeten ze toch regelmatig worden geborsteld en gekamd. De Basset Hound kan ongelooflijk hard verharen en het verharen kan worden verminderd door de hond eenmaal per week te borstelen met een zachte borstel. Regelmatig nagels knippen, de Basset af en toe een badje geven en de hond regelmatig trimmen komt de gezondheid en de huid van de hond ten goede. Verzorging verwijdert uitvallende haren en geeft de hond een volledige lichaamsmassage.

Basset Hound-puppy

Te veel mensen nemen beslissingen zonder goed na te denken. Deze mensen zouden geen goede eigenaren zijn voor een Basset Hound, omdat de aanblik van een Basset Hound-puppy ervoor kan zorgen dat toekomstige koper ervoor smelten. Het ras is niet goed voor mensen die te snel beslissingen nemen. Mensen die overwegen een Basset Hound te kopen moeten er goed over nadenken en zoveel mogelijk over het ras leren. Lees eerst alles over dit ras en bezoek dan een professionele fokker.

Een Basset-puppy koop je best met stamboom en bij een eerlijke fokker. Broodfokkers laat je best links liggen. Ook oepsnestjes kan je best vermijden.

Basset Hound puppy Depositphotos_13261104_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 237

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!