...

Irish Glen of Imaalterrier

Irish Glen of Imaalterrier
5
(261)

Irish Glen of Imaalterrier

De Glen of Imaal Terrier is een kleine hond die zich ondanks korte benen als een grote hond gedraagt. Hij blaft zelden, wat hem een ​​goede keuze maakt voor stadsbewoners en appartementseigenaren. De Glen of Imaal Terrier is ook gemakkelijk te verzorgen; hij heeft slechts minimale lichaamsbeweging nodig en geen overmatige lichamelijke inspanning.

Honden hebben regelmatig gelegenheid nodig om vrij te rennen en te spelen. Om deze reden is de Irish Glen of Imaalterrier geen geschikte kandidaat voor hondenparken. Dit komt omdat hij andere honden, katten, kleine huisdieren en dieren in het wild beschouwt als ongedierte dat zijn genetica hem vertelt te vernietigen. Het kan een uitdaging zijn om Glen voldoende speeltijd te geven. Daarom is het belangrijk om uw omstandigheden te evalueren voordat u besluit een Glen in uw gezin te nemen.

Irish Glen of Imaalterrier – FCI Rasgroep 3

De Irish Glen of Imaalterrier behoort tot de rasgroep van de Terriërs.

Land van herkomst: Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond, waakhond en ongedierteverdelger
Temperament: Actief, Zachtaardig, Dapper, Behendig, Loyaal, Levendig
Levensverwachting: 13-14 Jaar

Uiterlijk

Schouderhoogte: Maximaal 35,5 cm.
Gewicht: Ze wegen 15 tot 16 kilo.

Hoofd
De schedel van de Irish Glen of Imaalterrier heeft een goede breedte en lengte. Ze hebben een duidelijke stop. De oren zijn klein en worden naar achter gevouwen gedragen. De ogen zijn middelgroot en rond van vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een laagbenig ras met een krachtig gebouwd lichaam. Het lichaam is langer dan hoog en de ruglijn loopt iets op. De borst is breed en sterk.

Vacht: Middelmatig lang, hard en grof.
Kleuren: Tarwekleurig, verschillende nuances blauw en brindle.

Geschiedenis

In de jaren 1570 werden de Franse honden Basset Fauve de Bretagne en Petit Basset Griffon Vendeen gefokt met Ierse honden in Wicklow Mountains. Deze kruising vond plaats omdat Elizabeth I Ierse rebellen hielp in hun strijd tegen de Engelsen. Dit leidde tot een hond die op de Franse honden leek, maar op een interessante nieuwe manier werkte. Ze draaiden aan het spit door op een wiel te rennen dat op een primitieve loopband leek. Deze honden werden bekend als Terriers vanwege hun ruwe jassen, en ze worden nog steeds gefokt.

Halverwege de 19e eeuw trokken hondenshows de aandacht van de buitenwereld naar de Glen. Voordien was de vallei weinig bekend en zelden bezocht. In 1870 waren er op een hondenshow in Lisburn verschillende terriërrassen. Een van hen was Stinger; hij werd beoordeeld als niet hoog op het been, langer dan lang, niet recht van voren en met bleke voeten. Stinger was lei-gestroomd gekleurd en wordt beschouwd als de eerste Glen of Imaal Terrier. Het in County Wicklow gebaseerde lange Ierse Terrier-ras is nuttig.

De Glen of Imaal Terrier Club of Ireland werd opgericht in 1933. De Irish Kennel Club erkende dit terriërras in 1934. Het ras stierf echter bijna uit tijdens de Tweede Wereldoorlog; het duurde ongeveer 30 jaar om ze terug te brengen. Er zijn vier inheemse terriërrassen in Ierland, en drie daarvan zijn retrieverrassen.

Irish Glen of Imaalterrier Depositphotos_159969672_S

Gedrag

De Glen of Imaal Terrier vereist veel geduld en humor bij het trainen. Vanaf jonge leeftijd moeten ze gesocialiseerd worden met kinderen, wat ze erg kindvriendelijk maakt. Deze honden zijn bestand tegen een aanzienlijke hoeveelheid ruwe behandeling, hoewel vroege training wordt aanbevolen. De Glen of Imaal Terrier is een goede match voor kinderen, hoewel ze nog steeds toezicht van een volwassene nodig hebben als ze met elkaar omgaan. Een Glen-hond die te energiek is, is misschien te veel voor een peuter om te hanteren.

Karakter

De Irish Glen of Imaalterrier is evenwichtig, moedig en heeft veel zelfvertrouwen. Het ras is eigenzinnig en intelligent. Ze zijn tot op latere leeftijd speels, levendig en onstuimig. In huis zijn ze doorgaans rustig en blaffen weinig.

Sociaal

Met kinderen kan de Irish Glen of Imaalterrier het goed vinden. Als ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn met katten en andere huisdieren, geven ze geen problemen. De reuen kunnen dominant zijn ten opzichte van ander honden.

Omgang

De Irish Glen of Imaalterriers hebben de neiging om destructief te worden als ze voor langere tijd alleen worden gelaten. Ze houden er ook niet van om als honden in de achtertuin te leven en zijn gelukkiger als gezinslid. Als u besluit een van deze honden te bezitten, onthoud dan dat ze een luidruchtige, destructieve en verveelde overlast kunnen worden in plaats van een gelukkig en braaf huisdier.

Irish Glen of Imaalterrier Depositphotos_96870674_S

Beweging

Het is niet noodzakelijk om ze heel veel lichaamsbeweging te geven. Het ras kan wel urenlang achter elkaar rennen en spelen en is buiten onvermoeibaar.

Opvoeding

Het ras kan dominant en eigenzinnig zijn. Toch hoeft de opvoeding niet heel moeilijk te zijn. Ze zijn intelligent en leren graag. Wees altijd strikt consequent en wissel de oefeningen regelmatig af met spelen. Socialiseer ze goed met mens en dier.

Gezondheid

De Irish Glen of Imaalterrier hebben verschillende gezondheidsoverwegingen met betrekking tot genen en gezondheid. Deze omvatten kegelstaafdystrofie en heupdysplasie; veel potentiële eigenaren van Glen of Imaal Terrier screenen potentiële honden op deze aandoeningen. Tijdens hun eerste negen maanden moet Glen of Imaal Terriers oppassen dat ze hun voorpoten niet overbelasten. Zoals alle hondenrassen, moeten de oren van Glen regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie. Bovendien moeten hun tanden vaak worden gepoetst met hondenspecifieke tandpasta. Een platte orthopedische hondenmand is aanbevolen

Verzorging

Een Glen van Imaal Terriers is gemakkelijk te onderhouden; ze vereisen minimale verzorging. Hun vacht vereist meer aandacht, maar huisdierversies hoeven slechts af en toe te worden geborsteld en gekamd om dood haar te verwijderen. Ze hebben zelden een bad nodig en professionele of thuiskapsels zijn optioneel. Glen van Imaal Terriers verliezen zelden hun vacht. De Irish Glen of Imaalterrier moet wel minimaal een keer in de week geborsteld worden. Naast de borstelbeurten moet de hond ongeveer twee keer per jaar geplukt worden. Alle losse en dode haren worden met de hand uit de vacht geplukt. De nieuwe vacht krijgt dan de kans om te groeien. Het haar rond de voeten kunt u het beste kort houden. Kijk ook geregeld de gehoorgang van de Irish Glen of Imaalterrier goed na. Indien nodig schoon maken. En het te veel aan haar voorzichtig verwijderen.

Irish Glen of Imaalterrier puppy Depositphotos_12730631_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 261

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!