Irish Glen of Imaalterrier

0
(0)

Irish Glen of Imaalterrier – FCI Rasgroep 3

Terriërs.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, waakhond en
ongedierteverdelger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Maximaal 35,5 centimeter.
Gewicht
Ze wegen 15 tot 16 kilo.
Hoofd
De schedel van de Irish Glen of Imaalterrier heeft een goede breedte en lengte. Ze hebben een duidelijke stop. De oren zijn klein en worden naar achter gevouwen gedragen. De ogen zijn middelgroot en rond van vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een laagbenig ras met een krachtig gebouwd lichaam. Het lichaam is langer dan hoog en de ruglijn loopt iets op. De borst is breed en sterk.
Vacht
Middelmatig lang, hard en grof.
Kleuren
Tarwekleurig, verschillende nuances blauw en brindle.

Gedrag

Karakter
De Irish Glen of Imaalterriers zijn evenwichtig, moedig en hebben veel zelfvertrouwen. Het ras is eigenzinnig en intelligent. Ze zijn tot op latere leeftijd speels, levendig en onstuimig. in huis zijn ze doorgaans rustig en blaffen weinig.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het goed vinden. Als ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn met katten en andere huisdieren, geven ze geen problemen. De reuen kunnen dominant zijn ten opzichte van ander honden.

Omgang

Beweging
Het is niet noodzakelijk om ze heel veel lichaamsbeweging te geven. Het ras kan wel urenlang achter elkaar rennen en spelen en is buiten onvermoeibaar.
Opvoeding
Het ras kan dominant en eigenzinnig zijn. Toch hoeft de opvoeding niet heel moeilijk te zijn. Ze zijn intelligent en leren graag. Wees altijd strikt consequent en wissel de oefeningen regelmatig af met spelen. Socialiseer ze goed met mens en dier.
Verzorging
De Irish Glen of Imaalterrier moet minimaal een keer in de week geborsteld worden. Naast de borstelbeurten moet de hond ongeveer twee keer per jaar geplukt worden. Alle losse en dode haren worden met de hand uit de vacht geplukt. De nieuwe vacht krijgt dan de kans om te groeien. Het haar rond de voeten kunt u het beste kort houden. Kijk ook geregeld de gehoorgang van de Irish Glen of Imaalterrier goed na. Indien nodig schoon maken. En het te veel aan haar voorzichtig verwijderen.

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets