King Charles Spaniel

4
(5)

King Charles Spaniel – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 25 en 30 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 5 en 7,5 kilo.
Hoofd
De neusrug van de King Charles Spaniel is zeer kort. Hij loopt opwaarts naar de schedel toe. De voorsnuit is vierkant, met een brede onderkaak. De oren zijn laag aangezet en erg lang. Ze worden hangend gedragen.
Lichaam
De rug is kort en recht. De borst is diep en breed. De benen zijn kort en recht. Ze hebben ronde voeten met dikke voetzolen.
Vacht
Lange, zijdeachtige vacht. Het is recht of licht golvend.
Kleuren
Zwart en tan, Dieprood. Wit met zwart en rood bruine aftekeningen. En wit met kastanjebruin.

Gedrag

Karakter
Het zijn vrolijke, intelligente honden met een groot aanpassingsvermogen. Ze zijn graag onder de mensen is. En hij wordt niet graag alleen gelaten. Zo nu en dan kunnen ze wat eigenzinnig zijn. Bij onraad laat hij zijn stem horen.
Sociaal
De King Charles Spaniel kan het goed met kinderen vinden, mits ze hem in zijn waarde laten. Met katten en andere huisdieren kan hij redelijk goed omgaan. De omgang met andere honden is normaal gesproken goed.

Omgang

Beweging
Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Driemaal daags een blokje om en daarnaast af en toe wat spelen in de tuin, is voldoende voor dit ras. Het is een hond die zeer goed op een etage woning gehouden kan worden.
Opvoeding
Honden van dit ras hebben hun eigenzinnige kant. Wees daarom altijd duidelijk en consequent. Ze zijn dan intelligent genoeg om snel dingen te begrijpen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!