...

Duitse Pinscher

Duitse Pinscher Depositphot
5
(252)

Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is een oud Duits hondenras dat wordt beschouwd als de voorloper van vele andere rassen. Zo werden ze gebruikt om de Rottweiler, Dobermann Pinscher en Affenpinscher te ontwikkelen. Ze zijn energiek, intelligent, trainbaar en slank. Duitse Pinschers hebben een goed temperament met kinderen en zijn geduldig. Ze verwelkomen kennissen met enthousiasme en spelen graag met andere honden.

Oorspronkelijk werden deze honden gebruikt om ratten en ander ongedierte te jagen en te vangen. Ze zijn voorzichtig met onbekende mensen, maar andere huisdieren veroorzaken over het algemeen geen problemen. De Duitse Pinscher is makkelijk te trainen voor verschillende doeleinden.  Het zijn intelligente, liefhebbende en beschermende honden met een sterke loyaliteit.

Duitse Pinscher – FCI Rasgroep 2

De Duitse Pinscher behoort tot de rasgroep van de Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst: Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken: Waakhond en ongedierteverdelger
Levensverwachting: 12-14 jaar

Vergelijkbare rassen: Dobermann Pinscher, Dwergpinscher

Uiterlijk

Duitse Pinschers zijn een groot plezier voor hondenliefhebbers, ze zijn elegant en opvallend.

Schouderhoogte: Tussen de 45 en 50 centimeter.

Hoofd
De Duitse Pinscher heeft een lang en krachtig hoofd. De neusrug is recht. De oren hangen in een V-vorm naar beneden. De ogen zijn donker en ovaal van vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Hij is vierkant en compact gebouwd. De rug is kort. De borst is ovaal en matig breed. De benen zijn rechtstandig en hebben kattenvoeten. De nek is krachtig aangezet.

Vacht: Korte dichte vacht.
Kleuren: Eenkleurig bruin, en tweekleurig zwart en tan.

Geschiedenis

Het Duitse Pinscher-ras ontstond in de jaren vijftig als resultaat van het speciale fokprogramma van Werner Jung. Ondanks dat het onder deze naam bekend staat, gaat de oorsprong van het ras terug tot het einde van de 17e eeuw. Het kan ook worden teruggevoerd op vroege Duitse rassen die in de 15e eeuw bestonden. Oorspronkelijk bekend als de Kortharige Pinscher, werden deze honden gebruikt voor ongediertebestrijding en om koetsen te bewaken.

Duitse Pinscher Depositphotos_182959834_S

Gedrag en karakter

De Duitse Pinscher is een populaire gezinshond die vriendelijk is, vreemden accepteert en zelfs vriendelijk is voor kinderen. Deze honden hebben echter een hoge prooidrift die zorgvuldige overweging vereist wanneer ze in een huis met andere huisdieren worden gehouden. De Duitse Pinscher is ook intelligent en energiek; ze vereisen veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie om de ontwikkeling van destructieve gewoonten te voorkomen.

Kort gezegd: Ze zijn zeer intelligent, slim en energiek. Ze zijn waakzaam en beschermen het gezin. Het is een trouwe hond voor het gezin. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en is niet kleinzerig.

Omgang

Hoewel ze klein tot middelgroot zijn, wordt gezegd dat Duitse Pinschers slimme, liefdevolle en loyale metgezellen zijn. Ze hebben sterke beschermende instincten vanwege hun intelligentie en de neiging om beschermend te zijn. Als je geïnteresseerd bent in het adopteren van een Duitse Pinscher, is het aan te raden om zijn temperament te beschouwen als een familiehuisdier. Het zijn geweldige huisdieren en attente waakhonden.

Gezondheid

Duitse Pinschers zijn over het algemeen een gezond en robuust hondenras. Er zijn echter enkele aandoeningen waar het ras vatbaar voor is; deze omvatten de ziekte van von Willebrand, oogaandoeningen en heupdysplasie. Sommige Duitse Pinschers zijn ook gediagnosticeerd met hartproblemen, hoewel dit relatief ongebruikelijk is. Sommige leden van het ras hebben ook complicaties ondervonden na te vroeg toegediende vaccins. Fokkers die Duitse Pinschers produceren, testen al hun honden op deze aandoeningen voordat ze met deze honden laten fokken. De tanden moeten regelmatig worden gepoetst met tandpasta die speciaal is ontworpen voor hun soort. Bovendien moeten ze regelmatig de dierenarts bezoeken voor controles en om parasieten te bestrijden. Dit resulteert in een langer leven en een gezondere hond.

Duitse Pinscher Depositphotos_211056430_S

Beweging

De Duitse Pinscher is een werkras; zijn conditie is uitstekend en kan urenlang achter elkaar doorgaan. Ze hebben elke dag een lange wandeling of joggen nodig, wat ze leuk vinden. Bovendien spelen deze honden in omheinde tuinen en nemen ze graag deel aan hondensporttrainingen.

Trainen en puppy info

De Duitse Pinscher is een behendig en atletisch, energiek ras dat dagelijks voldoende beweging nodig heeft voor zijn fysieke en mentale welzijn. Het ras is middelgroot en robuust, met een sterke prooidrift. Alert en intelligent, het zijn zowel uitstekende prestatiehonden als metgezellen. Ze blinken uit in alles wat hun aanzienlijke fysieke en mentale vermogens op de proef stelt, inclusief hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid, rally, speuren en staljacht. Honden van dit ras zijn erg leergierig. Nieuwe commando’s leren ze eenvoudig en graag. De opvoeding moet consequent en liefdevol gebeuren.

Duitse Pinscher Depositphotos_211056386_S

Opvoeding

Duitse Pinschers hebben een sterke behoefte aan socialisatie en training. Hun beschermende instincten zorgen ervoor dat ze afstandelijk of te dominant worden als ze niet op jonge leeftijd aan de wereld worden blootgesteld. Daarom moeten puppy’s van dit ras vroeg worden opgeleid en gesocialiseerd. Dit zal hen helpen voorkomen dat ze als jonge hond problematisch gedrag ontwikkelen. Het is de grootste uitdaging om hun interesse en betrokkenheid te behouden. Duitse Pinschers hebben een vroege socialisatie- en gehoorzaamheidstraining nodig.

Verzorging

De korte vacht van de Duitse Pinscher heeft minimaal onderhoud nodig. Haal af en toe een borstel door de vacht en deze kunt u eventueel met een glanshandschoen na poetsen. De vacht glanst als ze wekelijks worden geborsteld en af ​​en toe wordt gewassen met aangepaste hondenshampoo. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels een keer per maand worden geknipt als ze niet van nature verslijten door te lopen en rennen. Zijn oren moeten ook wekelijks worden geïnspecteerd en indien nodig worden gereinigd van vuil of wasophoping.

Voeding

Het is belangrijk om een ​​Duitse Pinscher hondenvoer te geven dat geschikt is voor de leeftijd en voor de activiteit. Ze moeten ook vermijden om ze te veel lekkers te geven. Dit kan leiden tot obesitas, wat slecht is voor hun gezondheid. In plaats daarvan zouden de eigenaars moeten leren welk voedsel voor honden veilig is om te eten en welke niet. Het is van cruciaal belang dat honden te allen tijde toegang hebben tot schoon water. Hun dieet en conditie moeten regelmatig worden gecontroleerd door een dierenarts of hun fokker.

Duitse Pinscher Depositphotos_59235013_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 252

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!