Duitse Pinscher

3.1
(8)

Duitse Pinscher – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond en
ongedierteverdelger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 45 en 50 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Duitse Pinscher heeft een lang en krachtig hoofd. De neusrug is recht. De oren hangen in een V-vorm naar beneden. De ogen zijn donker en ovaal van vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Hij is vierkant en compact gebouwd. De rug is kort. De borst is ovaal en matig breed. De benen zijn rechtstandig en hebben kattenvoeten. De nek is krachtig aangezet.
Vacht
Korte dichte vacht.
Kleuren
Eenkleurig bruin, en tweekleurig zwart en tan.

Gedrag

Karakter
Ze zijn zeer intelligent, slim en energiek. Ze zijn waakzaam en beschermen het gezin. Het is een trouwe hond voor het gezin. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en is niet kleinzerig.
Sociaal
Het is een geduldige hond die goed omgaat met kinderen. Bekenden begroet hij enthousiast. Tegenover onbekenden is hij waakzaam. Andere huisdieren geven over het algemeen geen problemen.

Omgang

Beweging
De Duitse Pinscher heeft een gemiddelde lichaamsbehoefte. Driemaaldaags lopen en een beetje spelen is in principe voldoende. Wanneer u sportief bent aangelegd en meer wilt doen met deze hond, dan past de hond zich erg goed aan. Zijn conditie is uitstekend en kan urenlang achter elkaar doorgaan.
Opvoeding
Honden van dit ras zijn erg leergierig. Nieuwe commando’s leren ze eenvoudig en graag. De opvoeding moet consequent en liefdevol gebeuren.
Verzorging
De Duitse Pinscher heeft erg weinig vachtverzorging nodig. Haal af en toe een borstel door de vacht en deze kunt u eventueel met een glanshandschoen nawrijven.

Duitse Pinscher

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.1 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!