...

Laekense Herdershond

4.3
(7)

Laekense Herdershond – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Andere namen, Chien de Berger Belge (Belgische herder)

Land van herkomst
België
Huidige en oorspronkelijke taken
Veedrijver

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 62 centimeter.
Teven ongeveer 58 centimeter.
Gewicht
Ongeveer 28 kilo.
Hoofd
De Laekense Herdershond heeft een vrij lang hoofd. De schedel en snuit zijn vrijwel evenlang. Ze hebben een matige stop. De oren hebben een driehoekige vorm en worden rechtop gedragen. De ogen zijn middelgroot. De voorkeur gaat uit naar een schaargebit, maar een tanggebit is toegestaan.
Lichaam
De reu is vierkant gebouwd, terwijl de teef iets langer dan hoog gebouwd mag zijn. Ze hebben een diepe voorborst. De rug is recht breed en krachtig gespierd. De staart wordt hangend gedragen en is middellang. De benen zijn sterk. De voorvoeten zijn rond en ze hebben lichte ovale achtervoeten.
Vacht
De Laekense Herdershond heeft een ruwe vacht. Het ziet er warrelig uit. De lengte van het haar is ongeveer 6 centimeter.
Kleuren
Vaalros met wat donkere beharing tussendoor.

Gedrag

Karakter
De Laekense Herdershonden zijn intelligent, levendig, moedig en werkwillige honden. Ze zijn zeer trouw aan het gezin en ze bewaken hun huis tegen kwaadwillenden. Laekense Herdershonden kunnen prima in een buitenkennel gehouden worden, mits ze wel voldoende aandacht en beweging krijgen.
Sociaal
Honden van dit ras gaan goed om met kinderen. Tegenover andere honden kunnen ze wat dominant zijn. Met andere huisdieren moeten ze vroeg gesocialiseerd worden. Het zijn geen allemansvrienden.

Omgang

Beweging
Ze hebben een redelijke bewegingsbehoefte. Het is een hond die iets te doen moet hebben. Apporteren, balspelletjes of naast de fietslopen vindt hij geweldig om te doen.
Opvoeding
Deze honden hebben een consequente opvoeding nodig. De baas moet stevig in zijn schoenen staan. Geef hem afwisselende trainingen. Een gedegen socialisatie komt de karaktervorming ten goede.
Verzorging
Afhankelijk van de kwaliteit van de vacht van de Laekense herdershond dient hij ongeveer twee keer per jaar geplukt te worden. Bij het plukken van de laekense herdershond wordt het dode en overtollige haar met de hand uit de vacht geplukt. De vacht van de Laekense herdershond mag nooit geschoren worden, omdat dit de vacht enorm verpest. Buiten de pluk beurten om kan de hond geregeld met een grove kam uitgekamd worden.

Puppy-info

Fokker Laekense Herdershond met stamboom:

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!