Grote Munsterlander

3.9
(11)

Grote Munsterlander – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond.

Andere namen : Grosser Münsteränder

het nieuwe puppyboek

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 60 en 65 centimeter.
Teven tussen de 58 en 63 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Grote Munsterlanders hebben een groot en vrij lang hoofd. De neusrug is recht en de stop is matig. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is vierkant of iets langer dan hoog. De Grote Munsterlander heeft een korte recht rug. De staart is recht. En wordt op dezelfde lijn als de rug gedragen. De hals is droog.
Vacht
Langharige, dichte en sluike vacht.
Kleuren
Wit met zwarte platen en stippen en zwartschimmels.

Gedrag

Karakter
Het zijn intelligente honden, die graag iets voor hun baas doen. Het uithoudingsvermogen is groot en het reukvermogen is goed ontwikkeld. Ze zijn moedig en sommige Grote Munsterlanders zijn dominant. Het zijn goede waakhonden en maken graag deel uit van het gezin.
Sociaal
De meeste hebben veel geduld met kinderen. Met andere honden gaan ze normaal gesproken redelijk goed om. Tegenover vreemde mensen stellen ze zich in eerste instantie vriendelijk op.

Omgang

Beweging
De Grote Munsterlander is een echte jachthond en heeft veel beweging nodig. Laat de hond vaak onaangelijnd rennen en spelen. Dit ras kan ook uitstekend naast de fiets leren lopen. Ze zwemmen en apporteren over het algemeen erg graag.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en leergierig. Daarom zijn ze niet moeilijk op te voeden. De reuen kunnen wel wat dominanter van karakter zijn.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.9 / 5. Aantal beoordelingen: 11

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets