Basset Artesien Normand

3.7
(3)

Basset Artesien Normand – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 26 en 36 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Basset Artesien Normands hebben een middelmatig breed hoofd. De stop is zichtbaar. De neus is breed met grote neusgaten. De oren zijn dun en zo laag mogelijk aangezet. Ze zijn groot en worden hangend gedragen. De ogen zijn groot. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een laagbenige hond met een brede en krachtige rug. De staart is vrij lang en dik bij de aanzet. De staart loopt in een punt toe. De voorbenen zijn kort en dik. De hals is vrij lang.
Vacht
Kort en zeer zicht.
Kleuren
Wit met oranje of rood, wit met zwart.

Gedrag

Karakter
De Basset Artesien Normand is een sociale en vriendelijke hond. Ze zijn trouw en aanhankelijk naar hun baas, maar daarnaast ook zefstandig en eigenzinnig. Het reukvermogen is uitstekend ontwikkeld.
Sociaal
Het is een echte groepshond. Hij kan het dan ook zeer goed vinden met soortgenoten. Wanneer u vroeg begint met de socialisatie met andere huisdieren, dan geeft die later geen problemen. Bezoek wordt vriendelijk onthaald.

Omgang

Beweging
Maak geregeld lange wandelingen met de Basset Artesien Normand. Omhein uw tuin goed. Als de Basset Artesien Normand een wildspoor ruikt, gaat hij ervandoor. Laat de hond om dezelfde reden alleen onaangelijnd lopen waar hij geen kwaad kan.
Opvoeding
Ze zijn intelligent, maar eigenzinnig. De hond heeft een geduldige baas nodig. Een harde aanpak werkt niet bij dit ras. Geef een liefdevolle en consequente opvoeding. De hond laat zich omkopen met voedsel. Beloon de hond bij goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!