...

Skye Terrier

skye-terrier
0
(0)

Skye Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op o.a. vossen,
dassen en otters

Uiterlijk

Schouderhoogte
26 centimeter. De lengte van het lichaam, gemeten van neus tot en met het puntje van de staart, kan meer zijn dan 100 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 10 tot 12 kilo.
Hoofd
De Skye Terrier heeft een lang hoofd. De stop is matig. De meeste hebben staande oren, maar er zitten ook exemplaren tussen met hangende oren. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Ze hebben een lang lichaam, de rug is recht. De achterhand is sterk. De borst is diep en de ribben zijn ovaal. De benen zijn kort en goed gehoekt. De hals is lang.
Vacht
De bovenvacht is lang, hard en recht. De ondervacht is kort, zacht en wollig.
Kleuren
Zwart, grijs tinten en reekleurig.

Gedrag

Karakter
De Skye Terrier is evenwichtig en waardig. Ze voelen zich zowel op het platteland als in de stad op hun gemak. Ze zijn moedig en zijn behoorlijk waaks. Doorgaans is het een hond met een meegaand karakter. De hond heeft de neiging zich tot een eenpersoonshond te ontwikkelen.
Sociaal
Skye Terriers zijn gereserveerd tegen onbekende mensen. Het zijn geen allemansvrienden, maar zijn niet onvriendelijk. De omgang met andere honden is normaal gesproken goed. Als de hond goed gesocialiseerd is, dan is de omgang met andere huisdieren goed. Met kinderen kunnen ze het prima vinden.

Omgang

Beweging
De bewegingsbehoefte is gemiddeld. Wanneer u een keer een dag niet kunt lopen, dan zal de Skye Terrier niet vervelend gaan doen. In huis zijn ze rustig.
Opvoeding
De Skye Terrier heeft een eerlijke en consequente opvoeding nodig. Geef de hond de vrijheid om zijn eigen initiatief te tonen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!