Amerikaanse staffordshire Terrier

2.9
(9)

Amerikaanse staffordshire Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken
Vechthond, gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 45,7 en 48,3 centimeter.
Teven tussen de 43,2 en 45,7 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Amerikaanse staffordshire Terrier heeft een middelgroot hoofd. De wangspieren zijn duidelijk ontwikkeld. De oren zijn hoog aangezet en worden gedeeltelijk gevouwen gedragen. De ogen zijn rond en staan wijd uit elkaar. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Ze hebben een zeer gespierd lichaam met een gedrongen lichaamsbouw. De rug is kort en sterk en de ribben zijn goed gewelfd. De staart is laag aangezet. De Amerikaanse staffordshire Terrier heeft een brede diepe borst. De hals is zwaar.
Vacht
Korte, glanzende vacht.
Kleuren
Alles is toegestaan. De meest voorkomende kleuren zijn, rood en beige en gestroomd.

Gedrag

Karakter
Amerikaanse staffordshire Terriers zijn eerlijke, aanhankelijke, actieve en onstuimige honden. Ze zijn erg waaks, moedig en vasthoudend. Ze zijn gehecht aan het gezin en normaal gesproken gehoorzaam.
Sociaal
Ze zijn vriendelijk tegenover kinderen. Doordat de Amerikaanse staffordshire Terrier nogal onstuimig kan zijn, is hij het meest geschikt voor de wat grotere kinderen. de reuen willen nog weleens dominant zijn tegenover soortgenoten. Een goed opgevoede Amerikaanse staffordshire Terrier zal uw gezin beschermen indien nodig. Eenmaal goed gesocialiseerd met andere huisdieren zal de omgang met ze weinig tot geen problemen geven.

Omgang

Beweging
Het zijn zeer actieve honden en kunnen urenlang achter elkaar spelen. Indien u een tuin heeft kan hij een deel van zijn eigen bewegingsbehoefte bepalen. Ze zijn geschikt om naast de fiets te lopen of te zwemmen. balspelletjes zijn hun favoriet.
Opvoeding
Deze honden zijn intelligent en leergierig. Ze leren snel en vinden het leuk om allerlei dingen voor u te doen. Het is geen hond voor iedereen. Een wispelturige baas is totaal ongeschikt voor dit ras. Ze zijn erg sterk en wanneer ze niet voldoende leiding ervaren, is met name uitlaten geen pretje. Wees zeer consequent. Leer de pup dat hij niet mag trekken aan de lijn en voer indien nodig een sterk ontmoedigingsbeleid ten aanzien van het uitvallen naar andere honden.
Verzorging

american-staffordshire-terrier

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.9 / 5. Aantal beoordelingen: 9

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!