...

Amerikaanse staffordshire Terrier

Amerikaanse Staffordshire Terrier
5
(267)

Amerikaanse staffordshire Terrier

De Amerikaanse Staffordshire Terrier staat bekend om zijn liefde en toewijding aan zijn eigenaar. Amstaff is een toegewijd lid van de familie en klaar om leden van het gezin op elk moment te beschermen. Vriendelijke, intelligente en loyale honden zijn slim en zelfverzekerd. Het huisdier is geduldig, vriendelijk en gek op kinderen, hoewel je het concept “oppas” niet letterlijk moet nemen.

Deze honden hebben een aangeboren gevoeligheid om elke verandering in iemands stemming te onderscheiden. De gewoonte van een hond om zijn baasje overal te volgen, moet worden gezien als een teken dat hij aandacht nodig heeft en dat dieren zich buitengesloten voelen als hun dierbaren er niet zijn. Ze zien er sterk en stoer uit, maar zijn van binnen zacht en gevoelig. Toch een minpuntje, katten in hetzelfde territorium kan slecht aflopen.

Amerikaanse staffordshire Terrier – FCI Rasgroep 3

De Amerikaanse staffordshire Terrier behoort tot de rasgroep van Terriers.

and van herkomst: Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken: Vechthond, gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 45,7 en 48,3 cm en teven tussen de 43,2 en 45,7 cm.>
Gewicht
De moderne Amerikaanse staffordshire Terrier lijkt erg op zijn voorouders uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. De vraag hoeveel de Amerikaanse Staffordshire Terrier weegt was lange tijd minder belangrijk dan indicatoren als zelfbeheersing, karakter en moed van de hond. De algemene indruk is dat de honden veel kracht hebben voor hun grootte en iets gestrekt lijken in plaats van vierkant. De honden zijn gedrongen, maar toch flexibel en behendig. Het gewicht van een mannelijke amstaff is van 25 tot 31 kilogram, vrouwen – tot 28 kilogram.

Hoofd
De Amerikaanse staffordshire Terrier heeft een middelgroot hoofd. De wang-spieren zijn duidelijk ontwikkeld. De oren zijn hoog aangezet en worden gedeeltelijk gevouwen gedragen. De ogen zijn rond en staan wijd uit elkaar. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Ze hebben een zeer gespierd lichaam met een gedrongen lichaamsbouw. De rug is kort en sterk en de ribben zijn goed gewelfd. De staart is laag aangezet. De Amerikaanse staffordshire Terrier heeft een brede diepe borst. De hals is zwaar.

Vacht: Korte, glanzende vacht.
Kleuren: De kleuren van de Amerikaanse Staffordshire Terrier kunnen effen zijn of met “patronen” – bont of gevlekt. Alle kleuren zijn toegestaan, maar een witte Amerikaanse staffordshire Terrier ziet er spectaculair uit, maar voldoet niet aan de norm. De Amstaff zwart-wit ziet er indrukwekkend uit, terwijl de witte kleur in de algehele kleur niet meer dan 20 procent mag bedragen. De meest voorkomende kleuren zijn, rood en beige en gestroomd.

Amerikaanse staffordshire Terrier puppy Depositphotos_13941634_S

Afkomst van de Amerikaanse staffordshire Terrier

De voorouder van de Amerikaanse staffordshire Terrier, de Pitbull, is gemaakt als een “vechthond”. Als het op vechtsporten aankomt, blinken de voorouders van de Amerikaanse staffords uit. Na het verbod op stierenvechten was er een ‘mode’ in hondengevechten. Een dergelijk gevecht vereist echter dat het dier zeer behendig is. Dappere en koppige buldoggen en honden worden gekruist om sterke en energieke deelnemers in de arena te krijgen.

Gedrag en karakter

De Amerikaanse staffordshire Terriers is beschreven als een dier “met grote belangstelling voor de buitenwereld”. Honden hebben een stabiele geest en staan ​​bekend om hun gezonde optimisme.  Amerikaanse staffordshire Terriers zijn eerlijke, aanhankelijke, actieve en onstuimige honden. Ze zijn erg waaks, moedig en vasthoudend. Ze zijn gehecht aan het gezin en normaal gesproken gehoorzaam. Deze honden behouden een aantal natuurlijke instincten. Het beschermen van hun dierbaren is een van die instincten.

Sociaal

Ze zijn vriendelijk tegenover kinderen. Doordat de Amerikaanse staffordshire Terrier nogal onstuimig kan zijn, is hij het meest geschikt voor de wat grotere kinderen. de reuen willen nog weleens dominant zijn tegenover soortgenoten. Een goed opgevoede Amerikaanse staffordshire Terrier zal uw gezin beschermen indien nodig. Eenmaal goed gesocialiseerd met andere huisdieren zal de omgang met ze weinig tot geen problemen geven.

Omgang en beweging

Het zijn zeer actieve honden en kunnen urenlang achter elkaar spelen. Indien u een tuin heeft kan hij een deel van zijn eigen bewegingsbehoefte bepalen. Ze zijn geschikt om naast de fiets te lopen of te zwemmen. balspelletjes zijn hun favoriet. Samen uit, samen thuis, voor het wandelen maak je best gebruik van een stevige hondenriem en lederen halsband. Soms is deze Eigenaren die geen ervaring hebben met het sterk en actief houden van honden worden geadviseerd om zorgvuldig de juiste opvoeding van hun huisdieren te overwegen en ze voldoende beweging te geven.

Trainen van de Amerikaanse staffordshire Terrier

Langdurig spelen en activiteiten met hun baasjes kunnen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van een hond bevorderen. Honden spelen graag met ballen. Amerikaanse staffordshire Terrier zijn geen boerderijhonden die de hele dag door het gebied kunnen rennen. Vertegenwoordigers van het ras richten zich op mensen en iemands manier van leven.

Een sterk en zelfverzekerd persoon moet een Amerikaanse stafford trainen. Het is belangrijk voor de eigenaar om grenzen te stellen aan de hond zonder te streng te zijn. Als een hond aan zijn lot wordt overgelaten zonder de juiste wandelingen en training, kan hij zijn eigen ‘avontuur’ vinden. Het is niet moeilijk voor en overprikkelde Amerikaanse stafford om de deurknoppen en grendels te openen en op hun eigen voorwaarden te handelen.

Opvoeding van de Amerikaanse stafford

Deze honden zijn intelligent en leergierig. Ze leren snel en vinden het leuk om allerlei dingen voor u te doen. Het is geen hond voor iedereen. Een wispelturige baas is totaal ongeschikt voor dit ras. Ze zijn erg sterk en wanneer ze niet voldoende leiding ervaren, is met name uitlaten geen pretje. Wees zeer consequent. Leer de pup dat hij niet mag trekken aan de lijn en voer indien nodig een sterk ontmoedigingsbeleid ten aanzien van het uitvallen naar andere honden. Laat andere dieren met elkaar voorzichtig en onder toezicht kennis maken zodat ze elkaar accepteren.

 

Amerikaanse staffordshire Terriers

Amerikaanse stafford Verzorging

Wanneer honden goed worden verzorgd, zien ze er geweldig uit en voelen ze zich geweldig. Controleer de ogen, maak de oren schoon en knip de nagels. Lange nagels belemmeren de normale beweging en balans van de hond.

Het verzorgen van de korte harde vacht van de hond is eenvoudig. Een wekelijkse reiniging van de vacht met een zachte borstel is meestal voldoende. Door de haren met een speciale borstel te borstelen, wordt het interval tussen het wassen van de hond verlengd en is het een irriterende massage voor de huid van uw huisdier.

Na verloop van tijd begint zich vuil op te hopen op het huidoppervlak en in alle plooien. Als de geur ernstig is, heeft de hond een grondig bad nodig. Vaak wordt een “grote wasbeurt” aangegeven door de specifieke geur van een hond.

Voeding

De aanbeveling voor het voeren van de Stafford is voer van hoge kwaliteit. Of het nu commercieel of zelfgemaakt is. Elk voer voor de Amerikaanse Stafford moet geschikt zijn voor het leven van de hond – puppy, volwassen of volwassen hond.

In de voeding van een puppy moeten eiwitten ten minste een derde van het dieet uitmaken. Overvoeding en niet-naleving van het voedingsschema is schadelijk voor honden op elke leeftijd.

Natuurlijke voeding voor de Staffordshire Terriër omvat rund-, lams-, rund- of schapenvleespens, kippen- of kalkoenvlees, slachtafval, kippen- of kwarteleitjes, kwark of kaas, alle zeevis zonder graat.

Met een uitgebalanceerd dieet kunt u de hoeveelheid calorieën die uw hond binnenkrijgt onder controle houden. Door te veel voeren kan uw huisdier gemakkelijk te zwaar worden. Traktaties moeten fungeren als een stimulerend hulpmiddel voor educatieve of trainingsdoeleinden. Het misbruiken van extra “snoepjes” draagt ​​bij aan zwaarlijvigheid.
Geschikt als traktatie:

  • Wortelstukjes, rijk aan vitamine A, helpen het gebit van uw hond schoon te maken.
  • Broccoli en kool bevatten weinig vet en veel vitamine C.
  • Sperziebonen, rauw, gekookt of gestoomd, bevatten vezels, vitamines en mineralen.
  • Selderij is rijk aan vitamine C, B en A en bevordert de cardiovasculaire gezondheid.
  • Stukjes bananen, appels zijn bronnen van vezels die fungeren als een gezonde snack voor het dier.
  • Lees meer welke groenten een hond allemaal mag eten

Amerikaanse staffordshire Terriers puppy kopen

De kosten van een Amerikaanse Staffordshire Terrier hangen af ​​van de reputatie van de fokker en hoeveel hij voor zijn puppy’s kan vragen. Meestal wordt de prijs beïnvloed door afkomst, kleur en andere factoren. U kunt een Amerikaanse Staffordshire Terrier-puppy kopen met stamboom. Bij aankoop van een puppy bij een niet-erkende fokker kan de prijs echter worden gehalveerd, maar het is altijd een risico. De duurste is de blauwe Amerikaanse Staffordshire Terrier vanwege de grote vraag naar raszuivere puppy’s van deze kleur.

Hoe kies je een Amerikaanse staffordshire Terriers puppy?

De eerste stap bij het kopen van een puppy is het verzamelen van informatie over het ras en het vinden van een betrouwbare fokker. Een bezoek aan de tentoonstelling is aan te bevelen, waar u de fokkers en eigenaren van Amerikaanse Staffordshires kunt ontmoeten terwijl u de honden “in actie” ziet.

In heel veel gevallen zal een geschikte Amerikaanse staffordshire Terriers-pup niet onmiddellijk beschikbaar zijn. Probeer geen pups te kopen op advertenties die duidelijk veel goedkoper zijn dan wat wordt aangeboden in de kennel. Het wordt vooral aanbevolen om aandacht te besteden aan het temperament en het gedrag van de moeder. Goede hondenfokkers zijn bereid documentatie te verstrekken over de gezondheid van de puppy, noodzakelijke zorginformatie en ondersteuning.

De levensduur van de Amerikaanse staffordshire Terriers wordt beïnvloed door de gezondheid, aangepaste voeding en de levensstijl van elke hond. Amerikaanse staffordshire Terriers heeft een levensduur van 12 tot 16 jaar.

Amerikaanse staffordshire Terriers puppy yawns sitting on wooden boards

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 267

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!