Drentse Patrijshond

3
(2)

Drentse Patrijshond – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Nederland
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond.

Andere naam voor Drentse Patrijshond is de Drentse Patrijs, De Drent

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 55 en 63 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 30 en 35 kilo.
Teven wegen tussen de 25 en 30 kilo.
Hoofd
De neusrug is breed. De Drentse Patrijshond heeft een licht gewelfde schedel. Ze hebben duidelijk zichtbare wenkbrauwen. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend langs de schedel gedragen. De ogen hebben een ovale vorm.
Lichaam
Drentse Patrijshonden hebben een krachtige bouw. De middelmatig lange rug is recht. De staart reikt bijna tot aan de hakken en is hoog aangezet. Hij wordt hangend gedragen. De borst is ruim en reikt tot de ellebogen. De benen zijn recht met ronde tot ovaal vormige voeten.
Vacht
Halflange, dichte vacht.
Kleuren
Wit met bruine of oranje platen.

Gedrag

Karakter
De Drentse Patrijshond is een intelligente en nieuwsgierige hond. Ze zijn gehoorzaam en meegaand van karakter. Naar zijn baas toe is de Drentse Patrijshond aanhankelijk. De meeste zijn dol op zwemmen.
Sociaal
Deze honden gaan uitstekend om met kinderen. Eenmaal goed gesocialiseerd, gaat dit ras ook zeer goed om met andere honden en huisdieren.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Er zijn bij dit ras veel mogelijkheden van beweging. Zo vinden ze het leuk om te zwemmen, onaangelijnde wandelingen, naast de fiets te lopen, apporteren of balspelletjes.
Opvoeding
Deze honden moeten met een consequente en zachte hand opgevoed worden. Ze zijn intelligent en werken graag voor hun baas. Zolang de hond plezier heeft in wat hij doet, leert hij snel.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets