...

Witte Duitse Herdershond

Witte Duitse Herdershond
4.3
(12)

Witte Duitse Herdershond – (nog) niet erkend door FCI

honden in deze groep zijn nog niet erkend door de F.C.I.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Herdershond en
gebruikshond voor
uiteenlopende doeleinden.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen 60 tot 65 centimeter.
Teven 55 tot 60 centimeter.
Gewicht
Tussen de 30 en 40 kilo.
Hoofd
De voorsnuit en schedel van de witte Duitse Herdershond zijn evenlang. De neusrug is recht. Ze hebben middelgrote rechtopstaande oren en zijn hoog aangezet. De ogen zijn middelgroot en zijn amandelvormig. De hond heeft een compleet schaargebit.
Lichaam
De witte Duitse Herdershond heeft een licht rechthoekige lichaamsbouw. De rug is sterk en mag niet te lang zijn. De staart reikt minstens tot aan de sprong en wordt hangend gedragen. De borst is diep, maar niet breed. De benen zijn rechtstandig en goed gehoekt. De voeten zijn rond. De hals is droog en sterk, met goed ontwikkelde spieren.
Vacht
De witte Duitse Herdershond heeft een stokharige- of langstokharige vacht. Het is recht, hard en goed sluitend. Bij de langstokhaar is het haar langer rond de hals, aan de achterkant van de benen en de staart.
Kleuren
Wit, met gelige en wolfsgrauwe nuances (hiermee onderscheidt hij zich van de witte herdershond die geheel wit is).

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn zeer intelligent. Ze werken graag, zijn alert en erg waaks. Het zijn vriendelijke, trouwe en aanhankelijke honden. De meeste hebben de neiging om zich tot een eenpersoons hond te ontwikkelen. Ze hebben een goed reukvermogen. Deze hond kan in een kennel gehouden worden mits het contact met de baas voldoende is. Te weinig aandacht wordt door deze honden als een straf ervaren.
Sociaal
Ze kunnen het goed vinden met kinderen. Houd er rekening mee dat ze uw kinderen zullen verdedigen tegenover vriendjes. Tegenover onbekenden zijn ze waakzaam. Bekenden worden enthousiast begroet. Als hij goed gesocialiseerd is kan hij het prima vinden met andere huisdieren.

Omgang

Beweging
Houd deze hond niet alleen als huishond. Maak geregeld lange wandelingen, laat hem naast de fiets rennen, apporteren of zwemmen. Ze zijn redelijk erfvast.
Opvoeding
De witte Duitse Herdershond is zeer intelligent. Commando’s leren vinden ze leuk en leren ze erg snel. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. Wees eerlijk en consequent, dan zal de opvoeding geen problemen geven.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!