Grote keeshond en Wolfskeeshond

3.7
(7)

Grote keeshond – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Ongedierteverdelger en
erfbewaker

Uiterlijk

Schouderhoogte
– Grote keeshond is ongeveer 46 centimeter.
– Wolfskeeshond is ongeveer 50 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Deze keeshonden hebben een middelmatig groot hoofd. De stop is matig. De lippen moeten goed aansluiten. Keeshonden hebben kleine rechtopstaande oren die driehoekig van vorm zijn. De ogen zijn middelmatig groot en ovaalvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug bij de Grote keeshond en de wolfskeeshond is kort en recht die naar achteren toe iets afloopt. De staart is hoog aangezet en middelmatig lang. De borst is diep en de ribben zijn gewelfd. De voeten zijn rond en zo klein mogelijk. De hals is middelmatig lang.
Vacht
Ze hebben een lange, overvloedige vacht. Vooral langs de hals en schouders is het los en staat het recht van het lichaam af.
Kleuren
De wolfskeeshond heeft een wolfsgrauwe kleur. De grote keeshond komt voor in effen zwart, bruin of wit.

Gedrag

Karakter
Deze honden zijn intelligent, opgewekt en leergierig. Ze zijn trouw aan het gezin, waakzaam en alert. Ze blaffen doorgaans weinig. Ze zijn graag buiten, maar het kennelleven is niet geschikt voor deze twee rassen. Ze maken dan ook graag deel uit van het gezin.
Sociaal
Ze gaan goed om met soortgenoten. Ook de omgang met kinderen is over het algemeen erg goed. Ze hebben niet een groot jachtinstinct, maar het wordt wel aanbevolen om ze al op jonge leeftijd te socialiseren met katten en andere huisdieren. Tegenover vreemden zijn ze waakzaam.

Omgang

Beweging
Ze passen zich uitstekend aan hun gezinsleden aan. Toch vinden ze het leuk om lange wandelingen te maken of om een balspelletje te spelen.
Opvoeding
De grote keeshond en de wolfskeeshond zijn intelligente honden. Ze willen graag wat van u leren en pakken commando’s dan ook snel op. De opvoeding zorgt dan ook niet voor problemen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets