...

Grote keeshond en Wolfskeeshond

keeshond
5
(570)

Grote keeshond en Wolfskeeshond

De Keeshond is een middelgrote spitshond met een ruime vacht. Ze staan ​​bekend om hun kenmerkende vosachtige gezichtsmarkeringen die op een bril lijken. Keeshonden zijn al vele jaren thuis op Nederlandse boten en worden tot op de dag van vandaag beschouwd als een symbool van Nederlands patriottisme.

Keeshonden zijn een uniek hondenras dat uit dezelfde oude stam komt als andere spitsen, zoals Pomeranians en Samoyeds. Hun naam betekent ‘kleine keesh’ in het Nederlands, en ze lijken op vossen met hun puntige oren en dikke vacht. Keeshonden hebben een hoog gedragen staart bedekt met veren, wat een van de meest charmante kenmerken is in het hele dogdom. Ze hebben meestal vierkante lichamen die stevig en stevig zijn. Kees heeft markeringen rond hun ogen die op een designerbril lijken. Hun specificaties accentueren hun expressie, die intelligent en alert is.

Grote keeshond – FCI Rasgroep 5

De Grote keeshond behoort tot de rasgroep van de Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst: Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken: Ongedierteverdelger en erfbewaker
Temperament: Opgewekt, Snel, Robuust, Speels, Behendig, Gehoorzaam
Levensverwachting: 13 tot 15 jaar

Uiterlijk

Schouderhoogte
– Grote keeshond is ongeveer 46 cm.
– Wolfskeeshond is ongeveer 50 cmr.

Gewicht: 14 – 18 kg

Hoofd
Deze keeshonden hebben een middelmatig groot hoofd. De stop is matig. De lippen moeten goed aansluiten. Keeshonden hebben kleine rechtopstaande oren die driehoekig van vorm zijn. De ogen zijn middelmatig groot en ovaalvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug bij de Grote keeshond en de wolfskeeshond is kort en recht die naar achteren toe iets afloopt. De staart is hoog aangezet en middelmatig lang. De borst is diep en de ribben zijn gewelfd. De voeten zijn rond en zo klein mogelijk. De hals is middelmatig lang.

Vacht: Ze hebben een lange, overvloedige vacht. Vooral langs de hals en schouders is het los en staat het recht van het lichaam af.
Kleuren: De wolfskeeshond heeft een wolfsgrauwe kleur. De grote keeshond komt voor in effen zwart, bruin of wit.

Grote keeshond Depositphotos_312059220_S

Karakter Grote keeshond

Deze honden zijn intelligent, opgewekt en leergierig. Ze zijn trouw aan het gezin, waakzaam en alert. Ze blaffen doorgaans weinig. Ze zijn graag buiten, maar het kennelleven is niet geschikt voor deze twee rassen. Ze maken dan ook graag deel uit van het gezin.

Sociaal

Ze gaan goed om met soortgenoten. Ook de omgang met kinderen is over het algemeen erg goed. Ze hebben niet een groot jachtinstinct, maar het wordt wel aanbevolen om ze al op jonge leeftijd te socialiseren met katten en andere huisdieren. Tegenover vreemden zijn ze waakzaam.

Omgang

Keeshonden kunnen zich aan veel omgevingen aanpassen; ze hebben van oudsher op boerderijen gewoond met veel ruimte om rond te rennen of boten met weinig bewegingsruimte. Ze vinden het leuk om bij hun gezin te zijn en hebben regelmatig beweging nodig. Keeshonden gaan graag dagelijks joggen of wandelen. Dit zal hen zowel fysiek als mentaal ten goede komen, en ze zullen graag naast je zitten terwijl je tv kijkt of leest. Verder is het belangrijk op te merken dat Keeshonden een gelukkig hondenras zijn. Ze zullen elke dag naar je lachen als je tijd met ze doorbrengt.

Beweging

Ze passen zich uitstekend aan hun gezinsleden aan. Toch vinden ze het leuk om lange wandelingen te maken of om een balspelletje te spelen.

Grote keeshond Depositphotos_312059032_S

Opvoeding

De grote keeshond en de wolfskeeshond zijn intelligente honden. Ze willen graag wat van u leren en pakken commando’s dan ook snel op. De opvoeding zorgt dan ook niet voor problemen.

Verzorging

Keeshonden vereisen regelmatige verzorging. Het is echter meestal voldoende om hun vacht eenmaal per week met een speldenborstel te borstelen. Dit verwijdert de ondervacht en helpt het verharen tot een minimum te beperken. Als alternatief kunnen Keeshonden-eigenaren eenmaal per week de voeten, hielen en kussens van hun hond opruimen. Het is mogelijk om de vacht van een hond één keer per week te borstelen. Als alternatief kunnen eigenaren hun huisdieren elke vier tot zes weken naar de trimmer brengen voor een bad en föhnen. Honden die showen worden zelfs een paar dagen voor een hondenshow weekend gewassen.

Grote keeshond Depositphotos_312059004_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 570

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!