Drever

0
(0)

Drever – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Zweden
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond

Andere naam voor Drever is de Dachsbracke

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 30 en 38 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Drevers hebben een groot en langgerekt hoofd. De schedel is licht gewelfd. De neusrug is recht. De oren zijn lang en breed en zijn vrij laag aangezet. Ze worden hangende gedragen.
Lichaam
De rug is recht en gespierd. De borstkas is lang en reikt tot voorbij de ellebogen. De benen zijn vrij kort. De voeten zijn sterk met aangesloten tenen. De staart is relatief lang en wordt hangend gedragen.
Vacht
Korte, gladde vacht.
Kleuren
Alle kleuren, en altijd met witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
In huis zijn deze moedige honden erg rustig. Buitenshuis zijn ze onvermoeibaar. Ze zijn graag in de buurt van hun gezin. Ze blaffen soms vaker dan gewenst is. Ze zijn redelijk gehoorzaam en kunnen vrij veel leren. Drevers hebben een uitstekend reukvermogen.
Sociaal
De omgang met andere huisgenoten geeft geen problemen, mits u de hond als pup al goed socialiseerd met andere huisdieren. De omgang met soortgenoten is goed. Tegenover kinderen en vreemden zijn ze vriendelijk.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. In principe is het alleen mogelijk om de hond aangelijnd uit te laten. Wilt u de hond toch af en toe onaangelijnd uitlaten, doe dit dan op een terrein waar hij geen kwaad kan doen.
Opvoeding
Ze zijn niet heel moeilijk om op te voeden. Ze zijn een tikje zelfstandig. Leg de nadruk tijdens de opvoeding op het ‘hier komen’ en het overmatige blafgedrag. Drevers zijn dol op eten, gebruik dit om de hond te belonen op goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!