...

Drever

Drever - Alpine Dachsbracke Depositphotos_37668583_S
5
(257)

Drever

De Drever is een middelgrote hond met een geweldige werkethiek en een talent voor het volgen van herten. Ondanks dat hij korte benen heeft, heeft hij een groot uithoudingsvermogen en een scherpe neus. Als je de Drever voor het eerst ziet, denk je misschien niet veel aan hem, maar hij is een geweldige jachthond. De Drever is een Zweeds hond die in het begin van de 20e eeuw is gefokt. Ze hebben een lief karakter, een speels karakter en zijn erg aanhankelijk.

Deze jachthond werkt goed met de meeste andere hondenrassen en doet het goed in groepen. Daarbij is het een hardwerkende mooie hond met een geweldig reukvermogen, hij is een kleine, gelijkmatige hond die nooit verlegen of agressief is. Ze hebben een uitstekend richtingsgevoel en werken graag met jagers, herten sturen over ruw terrein en lange afstanden. Het hertenjachtlandschap is ruig en heuvelachtig, waardoor het voor jagers moeilijk is om dicht bij de herten te komen.

Drever – FCI Rasgroep 6

De Drever of Dachsbracke behoort tot de rasgroep van de Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Zweden
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond
Meest geschikt voor: actieve alleenstaanden, actieve gezinnen, huis met tuin, jacht
Levensduur: 10-12 jaar
Temperament: intelligent, hardwerkend, alert, zelfverzekerd
Vergelijkbare rassen: Deutsche Bracke, Westfaalse Dachsbracke

Andere naam voor Drever is de Dachsbracke

Uiterlijk

Schouderhoogte: Tussen de 30 en 38 cm.
Gewicht: Reuen 14–16 kg, Teven 14–16 kg

Hoofd
Drevers hebben een groot en langgerekt hoofd. De schedel is licht gewelfd. De neusrug is recht. De oren zijn lang en breed en zijn vrij laag aangezet. Ze worden hangende gedragen.
Lichaam
De rug is recht en gespierd. De borstkas is lang en reikt tot voorbij de ellebogen. De benen zijn vrij kort. De voeten zijn sterk met aangesloten tenen. De staart is relatief lang en wordt hangend gedragen.
Vacht: Korte, gladde vacht.
Kleuren: Alle kleuren, en altijd met witte aftekeningen.

Geschiedenis en afkomst

De Deutsche Bracke werd in 1900 genoemd, maar werd voor die tijd beschouwd als een Duitse jachthond. Uit de Deutsche Bracke werd de Westfaalse Dachsbracke gefokt in de 18e eeuw en is een kleinere versie van de speurhond. De Drever is ook een afstammeling van de Westfaalse Dachsbracke. Het Westfaalse Dachsbracke-ras is sinds 1935 erkend door de FCI, hoewel er nog twee maten van het ras waren. Een kleinere variant van het ras werd later Drever genoemd door de Zweedse Kennel Club in 1947.

Drever - Alpine Dachsbracke Depositphotos_37668495_S

Gedrag

De Drever is een jachtras dat bekend staat om de jacht op hazen en reeën. Ze zijn ook gebruikt om grotere edelherten en vossen te volgen. Deze hond heeft een groot uithoudingsvermogen en een sterke arbeidsethos, en wordt voornamelijk gehouden als werkhond, hoewel hij als onderdeel van een gezin kan leven zolang aan zijn behoefte aan beweging wordt voldaan. Deze honden doen het goed met training en hebben een stevige hand nodig in leiderschap. Ze kunnen een waakhond zijn, hoewel hun kleine gestalte niet erg intimiderend is. Deze honden zijn intelligent en kunnen goed reageren op training.

Karakter

In huis zijn deze moedige honden erg rustig. Buitenshuis zijn ze onvermoeibaar. Ze zijn graag in de buurt van hun gezin. Ze blaffen soms vaker dan gewenst is. Ze zijn redelijk gehoorzaam en kunnen vrij veel leren. Drevers hebben een uitstekend reukvermogen.

Sociaal

De omgang met andere huisgenoten geeft geen problemen, mits u de hond als pup al goed socialiseert met andere huisdieren. De omgang met soortgenoten is goed. Tegenover kinderen en vreemden zijn ze vriendelijk.

Omgang en Beweging

Drevers zijn erg speels en houden ervan om met hun mensen om te gaan. Ze hebben dagelijks goede beweging nodig om gelukkig te zijn, hoewel ze het ook prima vinden om gewoon bij jou op de bank te liggen. Drevers zijn geweldige metgezellen voor buitenactiviteiten, zoals fietsen, wandelen en fietsen. Ze houden van een vaste routine, met veel stimulatie. Ze hebben redelijk veel beweging nodig. In principe is het alleen mogelijk om de hond aangelijnd uit te laten. Wilt u de hond toch af en toe onaangelijnd uitlaten, doe dit dan op een terrein waar hij geen kwaad kan doen.

De Drever is een geweldige jager en alles wat hun jachtvaardigheden of geurwerk aanmoedigt, wordt zeer gewaardeerd. Andere activiteiten die de energie van de Drever zouden verbruiken, zijn onder meer Rally, Agility.

Opvoeding

Ze zijn niet heel moeilijk om op te voeden. Ze zijn een tikje zelfstandig. Leg de nadruk tijdens de opvoeding op het ‘hier komen’ en het overmatige blafgedrag. Drevers zijn dol op eten, gebruik dit om de hond te belonen op goed gedrag.

Gezondheid van de Drever

Het Drever hondenras heeft een gemiddelde levensduur van 13 tot 15 jaar en is over het algemeen gezond. Er zijn niet veel gezondheidsstudies met betrekking tot dit ras, maar men gelooft dat ze gezond zijn. De reden dat dit ras als gezond wordt beschouwd, is omdat de honden zijn gefokt op hun werkvermogen en eventuele problemen snel zouden worden verholpen. Sommige oogproblemen zijn opgemerkt bij dit ras, evenals enkele skeletproblemen.

Drever - Alpine Dachsbracke Depositphotos_37668609_S

Verzorging

De vacht van een Drevers is kort en stug en gemakkelijk te onderhouden. Ze verliezen wat haar, maar zijn echt een wash-n-wear hondenras. Door ze af en toe in bad te doen met de juiste hondenshampoo, blijven ze schoon en zien ze er goed uit, en als hun nagels te lang worden, kunnen ze worden bijgesneden met een nagelknipper of nagelvijl om splijten en barsten te voorkomen. Om een ​​infectie te voorkomen, moeten de oren worden gecontroleerd op vuil en oorsmeer. Tanden moeten regelmatig gepoetst worden.

Voeding

Drevers hebben hun hele leven specifieke spijsvertering nodig. Veel hondenvoerbedrijven hebben formules voor rassen van verschillende grootte: klein, middelgroot, groot en extra groot. De Drever is een middelgroot ras, dus u wilt er zeker van zijn dat uw formule aan hun behoeften voldoet. Het bepalen van het beste dieet voor uw hond is een persoonlijke keuze, maar samenwerken met uw dierenarts en/of fokker is de beste manier om erachter te komen welke maaltijden u een puppy moet geven en welk volwassen dieet uw hond het langste leven geeft. Er moet altijd schoon, vers water beschikbaar zijn.

Puppy info Drever

Het ras Drever heeft een gemiddelde worpgrootte van 3-6 puppy’s. Omdat de puppy’s zo snel groeien, is het belangrijk om ze te starten met voer van goede kwaliteit voor kleine of middelgrote puppy’s, en om ze ook vroeg te laten beginnen met socialisatie en training.

 

Drever - Alpine Dachsbracke Depositphotos_16279481_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 257

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!