...

Middenslag Schnauzer

Middenslag Schnauzer
3.9
(17)

Middenslag Schnauzer – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond en
ongedierteverdelger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 45 tot 50 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd heeft een duidelijke stop. De neusrug is recht. De oren hebben een V-vorm en hangen lans het hoofd.
Lichaam
Dit honden ras is vierkant gebouwd. De rug is kort en licht aflopend. De borstkas is ovaal en reikt verder dan de ellebogen. De voeten zijn kort en rond.
Vacht
Harde ruwharige vacht. Ze hebben een lange snor, baard en wenkbrauwen.
Kleuren
De Middenslag Schnauzer komt voor in zwart en peper-en-zout kleuren.

Gedrag

Karakter
Deze honden zijn intelligent, sober en goedaardig. Ze zijn behoorlijk waaks en alert. Hij is aanhankelijk en zeer gehecht aan zijn gezin.
Sociaal
Wanneer honden van dit ras goed gesocialiseerd zijn, dan geeft hij geen problemen met andere honden, kinderen of huisdieren. Mensen die ze niet kennen worden waakzaam benaderd.

Omgang

Beweging
De Middenslag Schnauzer heeft een gemiddelde lichaamsbehoefte. Geschikte vormen van lichaamsbeweging zijn: lopen naast de fiets, wandelen in het bos, apporteren of zwemmen. In huis is hij over het algemeen vrij rustig.
Opvoeding
Het is een intelligente leergierige hond. Als hj vertrouwen heeft, leert hij de commando’s vlot. Herhaal niet alle oefeningen eindeloos, maar zorg voor veel afwisseling. Het is geen allemansvriend.
Verzorging
Ongeveer twee keer per jaar moet de Middenslag Schnauzer geplukt worden. Hiermee wordt het oude haar uit de vacht geplukt. Naast de plukbeurten kan het teveel aan haar tussen de voetzolen geknipt worden. Eventueel overtollig haargroei kan uit de gehoorgang geplukt worden. Dit mag nooit geknipt worden. Het zogenaamde garnituur van de Middenslag Schnauzer, dit wil zeggen de baard, snor en wenkbrauwen, moet regelmatig gekamd worden om klitvorming tegen te gaan.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.9 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!