...

Mopshond

Mopshond
4.1
(32)

Mopshond – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond

Andere naam voor een mopshond : Pug

Uiterlijk

Schouderhoogte
Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht
Ze wegen tussen de 6,5 en 8,5 kilo.
Hoofd
De Mopshond heeft een groot en rond hoofd. De snuit is kort en vierkant. De oren zijn klein, dun en worden hangend gedragen. De ogen zijn groot en bolvormig. Ze hebben een omgekeerd schaargebit.
Lichaam
Het is een compact gebouwde hond met een rechte rug. De staart is hoog aangezet en wordt in een krul over de heup gedragen. De borst is breed met goed gewelfde ribben. De benen zijn sterk en rechtstandig.
Vacht
Korte, gladde en zachte vacht.
Kleuren
Geel, abrikoosgeel, zilvergrijs of zwart.

Gedrag

Karakter
Mopshonden zijn aanhankelijke, vriendelijke honden die zich erg aan hun baas hechten. Ze zijn dan ook ongeschikt voor het leven als kennelhond. Ze zijn gevoelig en speels en graag in de buurt van hun gezin. Het zijn intelligente, meegaande honden. Bij onraad laten ze hun stem horen.
Sociaal
De omgang met soortgenoten en andere huisdieren geeft zelden problemen. Met kinderen kunnen ze het zeer goed vinden. Bezoek wordt vriendelijk benaderd.

Omgang

Beweging
Honden van dit ras hebben niet veel beweging nodig. Ze kunnen dan ook uitstekend op een etagewoning leven. Ze houden er wel van om af en toe buiten te kunnen ravotten en spelen.
Opvoeding
De opvoeding dient met zachte hand te gebeuren. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem en ze maken het u graag naar de zin.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.1 / 5. Aantal beoordelingen: 32

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!