...

Leonberger

Leonberger
4.4
(12)

Leonberger – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 72 en 80 centimeter.
Teven tussen de 65 en 75 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Leonberger heeft een matig gewelfd hoofd en niet al te krachtig ontwikkelde wangen. De voorsnuit is matig diep en is niet te spits in de punt. Ze kwijlen niet. De oren zijn hoog aangezet. Ze worden hangend, vlak tegen het hoofd gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Dit ras is groot, krachtig en gespierd. Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is recht. De halfhangende staart mag noit over de rug gedragen worden. De borst is diep. De Leonberger heeft hazenvoeten. De hals is droog en krachtig.
Vacht
De vacht is vrij lang, sluik en vlakliggend. De vacht mag golven maar niet krullen. De hals heeft manen.
Kleuren
Goudgeel tot roodbruin.

Gedrag

Karakter
De Leonberger is rustig en zelfverzekerd. Ze zijn vriendelijk en trouw aan het gezin. Het is een intelligent ras dat uitstekend waakt. Ze blaffen weinig.
Sociaal
Met soortgenoten kunnen ze het doorgaans goed vinden. Met kinderen gaan ze prima om, zowel met oudere als jongere kinderen. Zolang een onbekende bezoeker geen kwaad in de zin heeft worden ze vriendelijk begroet. ze hebben geen jachtinstinct wat resulteert in een goede omgang met katten en andere huisdieren.

Omgang

Beweging
De Leonberger heeft een redelijke bewegingsbehoefte. Neem hem geregeld mee op lange wandelingen. Mits ze goed zijn opgevoed kunnen ze prima onaangelijnd lopen.
Opvoeding
Het is geen moeilijk op te voeden hond. De hond moet niet gedwongen of hard aangepakt worden. Hij is gevoelig voor de intonatie van uw stem en wil het u graag naar de zin maken. het is geen hond die urenlange trainingsessies ziet zitten.
Verzorging
De vacht van de Leonberger zal geregeld goed moeten worden doorgeborsteld. Kijk de gehoorgang af en toe na op vuil en overtollig oorsmeer. Een jonge Leonberger groeit snel; een goede uitgebalanceerde voeding is van groot belang. Ook gedoseerd bewegen is belangrijk. Een jonge Leonberger mag zich nooit te veel vermoeien.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!