Boston Terrier

3.9
(17)

Boston Terrier – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Engeland en de
Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Andere namen, Bostonterriër, Boston Bull Terrier.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht
Ze wegen tussen de 4 en 11 kilo.
Hoofd
De Boston Terriërs heeft een vierkante schedel. Het voorhoofd is recht, met een duidelijke stop. De oren zijn dun en worden rechtop gedragen. De ogen zijn groot en rond. Ze staan wijd uit elkaar.
Lichaam
De rug is kort. De staart is laag aangezet. Hij is recht of schroefvormig. De borst is breed met een diepe romp. De hals is middelmatig lang.
Vacht
Korte, glanzende vacht.
Kleuren
Zwart met witte aftekeningen en gestroomd.

Gedrag

Karakter
Boston Terriërs zijn levendige en intelligente honden. Ze hebben zelfvertrouwen en zijn niet snel ergens van onder de indruk. Ze zijn aanhankelijk, maar stellen zich niet helemaal afhankelijk op. Verder zijn ze waaks en laten ze hun stem bij onraad horen.
Sociaal
Met kinderen gaan ze uitstekend om. Het zijn ideale speelkameraadjes voor kinderen. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren is over het algemeen goed. Ze zijn waaks en alert, maar uw bezoek wordt vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
De Boston Terrier heeft niet veel beweging nodig. Driemaal daags een blokje om en daarnaast wat spelen en ravotten is voldoende. Ze zijn geschikt voor het leven op een etagewoning. Tijdens warme zomerdagen liggen ze het liefst op een plekje in de schaduw.
Opvoeding
Het zijn intelligente honden die graag iets leren. Ze zijn dan ook niet moeilijk op te voeden. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. U bereikt het meest met een consequente opvoeding en het belonen voor goed gedrag.
Verzorging

Boston Terrier

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.9 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!