...

Boston Terrier

Boston Terrier
5
(365)

Boston Terriër

De Boston Terrier is en kleine, goed uitgebalanceerde hond. Ze hebben een korte staart en een sportief maar compact lichaam. Hun grote, ronde ogen stralen een warme gloed uit en hun aardige manieren hebben hen de bijnaam ‘The American Gentleman’ opgeleverd. Deze Boston-honden zijn geweldige stadshuisdieren en ze zijn vernoemd naar de stad Boston net zoals de Havanezer of Brusselse Griffon . Ze hebben een vrolijke, speelse gang en zijn altijd alert op hun omgeving. Hun ogen kunnen vriendelijk, nieuwsgierig of ondeugend overkomen en ze kunnen een slimme komiek zijn.

Boston Terriër – FCI Rasgroep 9

De Boston Terriër behoort tot de rasgroep van de Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst:Engeland en de Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken: Gezelschapshond.
Andere namen: Boston terriër, Boston Bull Terriër.

Uiterlijk

Schouderhoogte: Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht: Ze wegen tussen de 4 en 11 kilo.
Hoofd
De Boston Terriërs heeft een vierkante schedel. Het voorhoofd is recht, met een duidelijke stop. De oren zijn dun en worden rechtop gedragen. De ogen zijn groot en rond. Ze staan wijd uit elkaar.
Lichaam
De rug is kort. De staart is laag aangezet. Hij is recht of schroefvormig. De borst is breed met een diepe romp. De hals is middelmatig lang.
Vacht: Korte, glanzende vacht.
Kleuren: Zwart met witte aftekeningen en gestroomd.

Boston Terrier Depositphotos_1918274_S

Waarom zou je een Boston Terriërs in huis willen hebben?

Boston Terriërs zijn kleine, op een Bulldog lijkende honden die oorspronkelijk werden gefokt in Boston, VS. Ze behoren tot de niet-werkende groep van honden in plaats van de Terriër groep, en zijn geweldige metgezellen voor veel mensen. Deze honden zijn ideaal voor het stadsleven of het gezinsleven.

Boston Terriers zijn net zo bekend als elk ander hondenras en worden vaak gekozen als huisdier voor gezinnen in heel de wereld. Ze werden officieel erkend door de American Kennel Club als de “American Gentleman” in 1893.

Laten we eens kijken naar de geschiedenis en wat onderscheidt een Boston Terriër van andere niet-sportieve honden?

Oorsprong en geschiedenis

Boston Terriers hebben een goed gedocumenteerde geschiedenis, in tegenstelling tot veel oudere hondenrassen. Een man genaamd Robert C. Hooper uit Boston kocht een hond die het resultaat was van een kruising tussen Bulldog en Terriër. Deze hond heette Hooper’s Judge en verwekte uiteindelijk puppy’s met Franse Bulldogs. De nakomelingen waren van nature Bulldog-uitziende Terriers, zonder exacte Engelse Bulldogs te zijn.

In 1893 werd een nieuw hondenras geboren. Aanvankelijk bekend als de Bull Terrier, werd deze hond later omgedoopt tot de Boston Terrier. De naam veranderde door een clubwisseling: de Bull Terrier Club werd de Boston Terrier Club. De mascotte van Boston University is een Boston Terrier genaamd Rhett. Dit hondenras is het eerste Amerikaanse ras dat is erkend.

Gedrag

Boston Terriers kunnen geweldige huisdieren zijn omdat ze vriendelijk en sterk zijn. Ze hebben af ​​en toe een trekje van hun meer koppige Bulldog-achtergrond, maar over het algemeen zijn Boston Terriers schoothondjes die leuk kunnen zijn om mee te werken en te trainen. Als je ze goed kunt trainen, kunnen Boston Bull Terriër zelfverzekerde, vriendelijke dieren zijn die hun baasje willen plezieren.

Boston Terriers zijn geweldige gezelschapshonden en doen het vaak goed, ook als er veel mensen in de buurt zijn. Ze vinden het ook niet erg met veel dieren in hun buurt. Boston Terriers zijn goede vrienden met vreemden, ouderen en kinderen. Hun vriendelijke karakter in combinatie met hun zachte houding maakt ze geweldige metgezellen voor mensen die nog nooit eerder een Boston Bull Terriër hebben gehad.

Boston Terrier Depositphotos_266345032_S

Karakter

Boston Terriërs zijn levendige en intelligente honden. Ze hebben zelfvertrouwen en zijn niet snel ergens van onder de indruk. Ze zijn aanhankelijk, maar stellen zich niet helemaal afhankelijk op. Verder zijn ze waaks en laten ze hun stem bij onraad horen.

Sociaal

Met kinderen gaan ze uitstekend om. Het zijn ideale speelkameraadjes voor kinderen. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren is over het algemeen goed. Ze zijn waaks en alert, maar uw bezoek wordt vriendelijk begroet.

Omgang en beweging

Boston Terriers moeten verschillend trainen, afhankelijk van de hond. Sommigen moeten misschien meerdere keren per dag rennen en spelen, terwijl anderen misschien maar één of twee keer per dag een stevige wandeling nodig hebben. Gewoon een Boston buiten in de achtertuin laten, wordt niet als oefening beschouwd; hij zou bij de deur kunnen gaan zitten in de hoop weer naar binnen te kunnen.

De Boston Bull Terrier heeft veel energie en als hij voor langere tijd alleen wordt gelaten, kan hij slechte gewoonten gaan ontwikkelen. Als je hem echter een speeltje of bal geeft om mee te spelen, wordt hij gelukkig. Deelname aan sporten zoals flyball, rally, gehoorzaamheid en behendigheid is een goede manier voor de Boston om met zijn eigenaar te spelen en zijn energie te kanaliseren.

Driemaal daags een blokje om en daarnaast wat spelen en ravotten is voldoende. Ze zijn geschikt voor het leven op een etagewoning. Tijdens warme zomerdagen liggen ze het liefst op een plekje in de schaduw.

Boston Terrier Depositphotos_453788526_S

Opvoeding Boston Bull Terriër

Het zijn intelligente honden die graag iets leren. Ze zijn dan ook niet moeilijk op te voeden. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. U bereikt het meest met een consequente opvoeding en het belonen voor goed gedrag.

Voeding

Honden houden van vlees en groenten, en Boston Bull Terriërs zijn kleiner en dunner dan Bulldogs. Ze hebben een dieet nodig dat kleiner is dan dat van grotere honden. Eigenaars mogen hun huisdieren nooit bewerkte voedingsmiddelen geven, maar voedingsmiddelen die natuurlijk en origineel zijn. Hoewel Boston Terriers kleine honden zijn, zijn ze niet immuun voor gewrichts- en heupproblemen, vooral omdat ze zulke kleine poten hebben.

Gezondheid Boston Bull Terriër

Boston Terriers hebben een aantal gezondheidsproblemen, waaronder doofheid, staar, kersenoog en hartgeruis. Zorg ervoor dat u uw Boston Terrier regelmatig naar de dierenarts brengt om te controleren of geen van deze problemen aanwezig is.

Boston Terriers kunnen, net als andere rassen met korte snoeten, zoals Mopsen, vatbaar zijn voor problemen die verband houden met de vorm van het hoofd en het gezicht. Minder ernstige problemen kunnen achterwaarts niezen zijn. Ernstigere problemen kunnen hypoglykemie, hydrocephalus en corneale ulceratie zijn.

Boston Terrier pups Depositphotos_73811191_S

Verzorging

De mooie ogen van Boston Terriers moeten worden beschermd, vooral tegen roodheid of irritatie. Dagelijkse controle van de ogen is belangrijk, en sommige eigenaren hebben zelfs zoute oogdruppels bij zich om vuil of stof te verwijderen. Boston Terriers moeten, net als alle hondenrassen met platte snuiten, zorgvuldig worden gefokt door gescreende fokkers. Ze kunnen problemen hebben met hun ogen; glaucoom, hoornvlieszweren, cataracten, doofheid en patellaluxatie (ook bekend als een trick knee bij mensen). Eigenaars moeten hun honden voldoende onderdak en hulp bieden als de temperatuur of vochtigheid te hoog is.

Vachtverzorging

De fijne vacht van de Boston Terrier verhaart, maar niet te veel. Een keer per week borstelen zal loszittende haren verwijderen met behulp van een rubberen trimhulpmiddel, borstel of hondenhandschoen. Borstelen helpt huidoliën en nieuwe haargroei door de vacht te verdelen en zorgt ervoor dat de vacht er gezond uitziet. Boston Terriers hoeven slechts af en toe gewassen te worden, tenzij ze rommelig worden. Zoals alle hondenrassen, moeten de nagels van Bostons regelmatig worden geknipt. Als de nagels te lang zijn, kan dit de hond pijn doen en zelfs zijn vermogen om te rennen en lopen beperken.

Puppy’s

Boston Terrier-puppy’s kunnen vrij klein en delicaat zijn, dus het vereist een goede aanpassing voordat ze goed worden gesocialiseerd rond kinderen. Typisch een Boston Terriërs (evenals andere kleine honden) zal een behoorlijke hoeveelheid tijd doorbrengen met zijn moeder en broers en zussen voordat hij klaar is om te worden opgenomen in het deel van een gezin. De beste leeftijd om deze kleine wezens van hun mama te scheiden ligt tussen de 10 a 12 weken minimum.

Boston Terrier

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 365

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!