...

Epagneul Picard

Epagneul Picard Depositphotos_350769860_S
5
(130)

Epagneul Picard

De Epagneul Picard is een vriendelijke, behulpzame en meewerkende hond. Ze zijn geweldige metgezellen voor de jacht, maar ze presteren ook goed als huisdieren. Picardiërs zijn geduldig met kinderen en andere huisdieren in hun huizen. Bovendien maakt hun kalme karakter ze gemakkelijk te trainen en te verzorgen.

Epagneul Picard – FCI Rasgroep 7

De Epagneul Picard behoort tot de rasgroep van de Staande honden.

Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Veelzijdige jachthond.
Temperament: Actief, Gezellig, Trainbaar, Aanhankelijk, Toegewijd, Energiek
Levensverwachting: 10 tot 13 jaar

Andere namen: Epagneul Bleu van Picardië, Blue Picardy Spaniel, Blauwe Picardische Spaniël,

Uiterlijk

De Blue Picardy Spaniel is typisch een lange maar sierlijke hond met een sterke rug en enigszins lange lendenen. Blauwe Picardische Spaniels hebben voornamelijk een grijze kleur met een blauwachtige tint, met af en toe zwarte vlekken en stippen. Ze hebben donkere neuzen, groot en breed. Hun vacht heeft een lichte golf- en pootbevedering; ze hebben ook een sultanstaart. Deze jachthonden hebben een uitstekend reukvermogen, werkbaarheid en het vermogen om te jagen in moerassig terrein. Ze zijn gespecialiseerd in het jagen op houtsnippen, maar ze kunnen ook op andere vogels jagen.

Schouderhoogte: Tussen de 55 en 60 centimeter.
Gewicht: tot 28 kg

Hoofd
Epagneul Picards hebben een ronde en brede schedel. De hals is sterk gespierd. De achterhoofdsknobbel is goed aangegeven. De oren zijn laag aangezet en worden hangend gedragen. Het gebit is goed sluitend.
Lichaam
De rug van de Epagneul Picard is matig lang. De borst reikt tot onder de ellebogen en is tamelijk breed. De benen zijn recht met ronde voeten.

Vacht: Licht of zwaar golvende vacht.
Kleuren: Grijs gemeleerd met bruine en tan kleurige aftekeningen.

Epagneul Picard Depositphotos_345540806_S

Geschiedenis

In de regio Picardië in Noord-Frankrijk ligt de geboorteplaats van de Epagneul Picard of Blue Picardy Spaniël. De naam van dit ras suggereert dat het in deze regio is geboren; zijn oorsprong ligt echter in oude Franse en Spaanse honden. Picardische Spaniels werden in het begin van de 20e eeuw gekruist met Engelse Setters in de Somme-vallei om dit intelligente hondenras te creëren. Ze lijken op setters, maar hun uiterlijk lijkt meer op een spaniël. Door de inspanningen van liefhebbers is de Blue Picardy Spaniel niet verdwenen. Het stond lange tijd op het punt van uitsterven. Het ras werd echter in de jaren tachtig weer populair dankzij de inspanningen van supporters. In 1987 werd de standaard goedgekeurd door de International Cynological Federation. Bovendien erkent de Kennel Club of Canada dit hondenras.

Gedrag

De Epagneul Picard, vanwege hun lichte en rustige karakter, evenals het feit dat ze gemakkelijk te trainen zijn, kunnen heel goed worden beschouwd als gezelschapshonden, en gezinshonden. Onthoud ze echter niet van de jacht . Het hoofddoel van het ras, waarvoor het is gefokt, is immers precies jagen.

Karakter Epagneul Picard

Honden van dit ras zijn vriendelijk en meegaand. Ze zijn rustig en zelfverzekerd. De Epagneul Picard heeft een groot aanpassingsvermogen. Het zijn geen wakers, maar laten zich wel horen als er onraad is. Ze zijn redelijk gehoorzaam, maar kunnen ook erg eigenzinnig zijn.

Sociaal

Met kinderen en andere honden kan de Epagneul Picard het zeer goed vinden. Ook met andere huisdieren gaat deze hond goed om, mits de socialisatie goed is verlopen. Elk bezoek wordt vriendelijk ontvangen.

Epagneul Picard Depositphotos_353212566_S

Omgang en beweging

De Epagneul Picard heeft vrij veel lichaamsbeweging nodig. Driemaal daags een blokje om is niet voldoende. Neem de hond geregeld mee op lange, actieve wandelingen. De hond apporteert graag en kan goed onaangelijnd wandelen. Over het algemeen zwemmen ze ook erg graag.

Opvoeding

Op een uitzondering na zijn ze makkelijk op te voeden. Er zijn zo nu en dan exemplaren die eigenzinnig kunnen zijn. Een consequente, liefdevolle opvoeding haalt het beste in dit ras naar boven.

Epagneul Picard Puppy

Tot op heden worden de Epagneul Picard voornamelijk gevonden in hun thuisland in Picardië en een klein aantal van het ras woont in Canada. Het is bijna onmogelijk om zo’n puppy te vinden. Dus om een ​​puppy te krijgen, zou de gemakkelijkste manier zijn om een fokker in de geboorteplaats van het ras te zoeken. Prijzen voor een puppy kunnen variëren afhankelijk van de waarde van het bloed en de jachtvaardigheden van de ouders.
Epagneul Picard Depositphotos_345530964_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 130

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!