Epagneul Picard

4.2
(6)

Epagneul Picard – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond.

Andere namenEpagneul Bleu van Picardië, Blue Picardy Spaniel, Blauwe Picardische Spaniël,

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 55 en 60 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Epagneul Picards hebben een ronde en brede schedel. De hals is sterk gespierd. De achterhoofdsknobbel is goed aangegeven. De oren zijn laag aangezet en worden hangend gedragen. Het gebit is goed sluitend.
Lichaam
De rug van de Epagneul Picard is matig lang. De borst reikt tot onder de ellebogen en is tamelijk breed. De benen zijn recht met ronde voeten.
Vacht
Licht of zwaar golvende vacht.
Kleuren
Grijsgemeleerd met bruine en tankleurige aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn vriendelijk en meegaand. Ze zijn rustig en zelfverzekerd. De Epagneul Picard heeft een groot aanpassingsvermogen. Het zijn geen wakers, maar laten zich wel horen als er onraad is. Ze zijn redelijk gehoorzaam, maar kunnen ook erg eigenzinnig zijn.
Sociaal
Met kinderen en andere honden kan de Epagneul Picard het zeer goed vinden. Ook met andere huisdieren gaat deze hond goed om, mits de socialisatie goed is verlopen. Elk bezoek wordt vriendelijk ontvangen.

Omgang

Beweging
De Epagneul Picard heeft vrij veel lichaamsbeweging nodig. Driemaal daags een blokje om is niet voldoende. Neem de hond geregeld mee op lange, actieve wandelingen. De hond apporteert graag en kan goed onaangelijnd wandelen. Over het algemeen zwemmen ze ook erg graag.
Opvoeding
Op een uitzondering na zijn ze makkelijk op te voeden. Er zijn zo nu en dan exemplaren die eigenzinnig kunnen zijn. Een consequente, liefdevolle opvoeding haalt het beste in dit ras naar boven.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!