...

Lakeland Terrier

Lakeland Terrier
3.6
(20)

Lakeland Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Zelfstandig werkende
jachthond, met name op
vossen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Niet hoger dan 37 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 7,7 kilo.
Teven wegen ongeveer 6,8 kilo.
Hoofd
Dit hondenras heeft een vlakke schedel. Ze hebben kleine V-vormige oren en worden voorover gevouwen gedragen. De ogen van de Lakeland Terrier zijn amandelvormig en moeten iets schuin staan. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een compact gebouwde hond, met een korte sterke rug. De borst is tamelijk vlak. De staart is hoog aangezet en wordt vrolijk gedragen. De voeten zijn klein, compact en hebben een ronde vorm. De hals is enigszins gebogen.
Vacht
De vacht is dicht, hard en waterdicht.
Kleuren
Zwart en tan, roodgrijs, rood, tarwekleur, leverkleurig blauw of zwart.

Gedrag

Karakter
Lakeland Terriers zijn levendige honden. Ze zijn vriendelijk en eerlijk, aanhankelijk en trouw. Ze hebben veel temperament en zijn intelligent. Ze waken goed en blaffen niet overdreven vaak.
Sociaal
Ze gaan goed om met kinderen. De Lakeland Terrier gaat redelijk goed om met andere honden. Tegenover vreemden zijn ze wat gereserveerd. Socialiseer ze goed met katten en andere huisdieren. Eenmaal goed gewend aan andere dieren zullen ze geen problemen geven.

Omgang

Beweging
Het zijn actieve honden die graag spelen. U kunt lange wandelingen met ze maken of achterin de tuin een balspelletje met ze spelen. De meeste Lakeland Terriers graven graag. Ze kunnen prima op een flat gehouden worden, mits ze genoeg beweging krijgen.
Opvoeding
Ze leren vrij gemakkelijk en snel. Wees consequent en duidelijk. Bied de hond een uitdaging en hou de oefeningen afwisselend.
Verzorging
De Lakeland Terrier moet ongeveer drie keer per jaar geplukt worden. Bij het plukken worden de oude haren met de hand uit de vacht verwijderd, zodat de nieuwe vacht kans krijgt om te groeien. Naast de plukbeurten moet de Lakeland Terrier een keer in de week geborsteld worden. Hiervoor kunt u een slickerborstel gebruiken. Het teveel aan haren in de gehoorgang moet ook regelmatig geplukt worden.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.6 / 5. Aantal beoordelingen: 20

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!