...

Newfoundlander

Newfoundlander
4.2
(9)

Newfoundlander – FCI rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Canada
Huidige en oorspronkelijke taken
Vissershulp

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 71 centimeter.
Teven ongeveer 66 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 64 tot 70 kilo.
Teven wegen ongeveer 50 to 54 kilo.
Hoofd
De Newfoundlander heeft een zwaar en breed hoofd. Ze hebben een korte vierkante snuit. De oren zijn vrij klein. Ze worden hangend vlak tegen het hoofd aan gedragen. Bij voorkeur hebben ze een schaargebit. Een tanggebit is toegestaan.
Lichaam
Het is een zware en krachtige hond. De rug is breed en recht met goed gespierde lendenen. Newfoundlander hebben een brede diepe borst. De staart wordt hangend gedragen, met een flauwe bocht aan het einde. De hals is krachtig en middellang. Een opvallend kenmerk van de Newfoundlander zijn de vliezen tussen de tenen.
Vacht
Halflange, vettige en dikke vacht die waterbestendig is. Aan de voor- achterbenen en de staart is het haar wat langer behaard dan de rest van het lichaam.
Kleuren
Effen zwart en effen bruin. Ook wit met zwart komt voor.

Gedrag

Karakter
De Newfoundlander is een lieve, zachtmoedige en sociale hond. Het is een rustige hond. Ze zijn erg aanhankelijk. Tegenover mensen en dieren zijn ze vriendelijk. Het is geen echte waakhond, maar mochten er echt calamiteiten zijn dan beschermen de meeste hun gezin wel. Ze blaffen weinig. Ze zwemmen erg graag en het maakt ze daarbij niet uit wat voor weer het is.
Sociaal
Het is een vriendelijke hond, zowel tegen andere honden als huisdieren. Met kinderen gaan ze erg geduldig om. Visite wordt vriendelijk en goedmoedig benaderd.

Omgang

Beweging
De Newfoundlander heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Het is een hond die zich goed aanpast. Zwemmen vindt de Newfoundlander erg leuk, dit is dan ook een goede lichaamsbeweging voor dit ras. Ze kunnen heel goed buitenshuis gehouden worden, mits hem de dagelijkse omgang met het gezin niet ontzegd wordt.
Opvoeding
De opvoeding moet op een rustige en evenwichtige manier gebeuren. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. Nieuwe commando’s leren ze redelijk vlot. Het is geen ras dat urenlange trainingsessies ziet zitten.
Verzorging
Een Newfoundlander heeft veel vachtverzorging nodig. De hond heeft minimaal een keer in de week een uitgebreide borstelbeurt nodig. De hond moet dan laag voor laag geborsteld worden. Naast deze borstelbeurt is het verstandig om de Newfoundlaner dagelijks te borstelen. Na het kammen en borstelen kan een waterblazer gebruikt worden. De krachtige lucht zorgt dat water, vuil en zand uit de vacht geblazen wordt.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 9

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!