Chesapeake Bay Retriever

2.4
(5)

Chesapeake Bay Retriever – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Verenigde Staten
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond, apporteur van
wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 58,5 en 66 centimeter.
Teven tussen de 53 en 61 centimeter.
Gewicht
Reuen tussen de 30 en 34 kilo.
Teven tussen de 25 en 30 kilo.
Hoofd
De schedel van de Chesapeake Bay Retriever is rond en breed met een vrij korte snuit. De oren zijn klein en worden hangend gedragen. Ze zijn hoog aangezet. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Chesapeake Bay Retrievers hebben een middelmatig lange romp. De rug is kort en sterk. Ze hebben een brede en diepe borst. De staart is middelmatig lang. De benen zijn recht. Tussen de tenen hebben ze zwemvliezen.
Vacht
Dikke, korte vacht. Het onderhaar is fijn en wollig. Het is ongeveer 2,5 tot 4 centimeter lang. Op sommige plaatsen is het haar golvend.
Kleuren
Flets- en donkerbruin.

Gedrag

Karakter
Chesapeake Bay Retrievers zijn intelligente, evenwichtige honden. De reuen kunnen zo nu en dan dominant zijn. Buitenshuis zijn ze volhardend en moedig. Totdat ze volwassen zijn, kunnen ze wat onstuimig zijn. Zowel de reuen als de teven zijn waakzaam.
Sociaal
Met kinderen gaan ze over het algemeen erg goed om. Als ze een goede socialisatie gehad hebben, gaan ze ook prima om met soortgenoten. Al kunnen de reuen dominant zijn. Wanneer er al een kat aanwezig in huis, zal hij geen problemen met hem geven.

Omgang

Beweging
Chesapeake Bay Retrievers hebben redelijk veel beweging nodig. Het zijn echte werkhonden, die graag buiten zijn. Ze zijn dol op zwemmen en apporteren.
Opvoeding
Ze zijn pas op late leeftijd volwassen. Ongeveer wanneer ze een jaar of 2 oud zijn of zelfs later. Doordat ze laat volwassen zijn, leren ze in het begin niet heel snel. Eenmaal volwassen en goed opgevoed zijn ze in het werk echter vaak betrouwbaarder en gehoorzamer dan menig ander ras. De hond moet zeer consequent en liefdevol opgevoedt worden.
Verzorging

 

alles voor dieren bopets

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.4 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets