...

Je hond mag in de zetel, hoe deze netjes houden ?

hond in de zetel foto pixabay
3.2
(6)

Je hond mag op de bank of in de zetel, hoe deze onderhouden en netjes houden?

Enkele tips voor eigenaren van huisdieren.

Ondanks dat huisdieren je thuis tot een echt thuis maken, nemen ze ook een aantal zorgen met zich mee. Ongelukken gebeuren en zo ook bij jou huisdier. Wanneer ze je nieuwe meubilair vies maken is dat erg vervelend, maar wees niet bang! In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe jij je bank of zetel snel weer in zijn oude staat hebt.

Het verwijderen van haren

Met name tussen de seizoenen, wanneer jou huisdier, hond of kat van vacht verwisselt, kan je veel last ervaren van losse dierenharen op de zetel. Deze haren kan je gemakkelijk verwijderen met je stofzuiger. Pas wel op dat je je stofzuiger niet te hard zet, dit kan je bank beschadigen. Ga voor een lichte stand en een zacht kopstuk en verwijder op deze manier de haren uit de bekleding. Je kan daarnaast ook een reguliere kledingroller gebruiken om haren te verwijderen. Deze kan je voor weinig geld bij een kledingwinkel kopen. Kam je huisdier daarnaast regelmatig om zo het aantal losse haren te verminderen.

Ongelukjes op de zetel

Niets is zo vervelend als wanneer je huisdier per ongeluk zijn behoefte doet op jou bank of zetel. Belangrijk is om op zo’n moment snel te handelen. Als jij er snel bij bent heeft het urine minder kans om in te trekken in de bekleding. Zorg dat je eerst het oppervlakkige vuil verwijdert. Afhankelijk van het soort bekleding kan je bij de winkel een schoonmaakmiddel kopen om de vlekken uit je zetel te halen. Laat je hierover altijd adviseren! Het gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel kan jou probleem alleen maar groter maken en bijvoorbeeld de bekleding van jou zetel uitbleken.

Uitwasbare bekleding

Tegenwoordig worden er ook steeds meer banken verkocht waarvan je de bekleding kan wassen in de wasmachine of waarvan je de bekleding gemakkelijk kan vervangen met een nieuwe. Dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn en kan jou veel kosten op de lange termijn besparen. Daarnaast is het niet alleen praktisch, maar ook leuk om af en toe de bekleding van je bank te veranderen. Ga in de zomer voor een frisse en vrolijke kleur en kies in de winter voor zachtere en warmere tinten. Zo houd jij je bank of zetel seizoensproof én schoon tegelijkertijd!

Beschadigingen aan het oppervlak

Heb jij jonge dieren in huis die er graag op los rennen en veel spelen? Dan loop je een grote kans om beschadigingen aan je bank op te lopen. Met name katten vinden niets fijner dan hun nagels scherpen aan een stoffen zetel, met alle ellende als gevolg. Dit risico kan je gemakkelijk verkleinen door een goede krabpaal aan te schaffen waar jou kat terecht kan wanneer hij zijn nagels wilt scherpen. Ook helpt het om veel speelgoed voor je huisdieren te kopen. Dit leidt hun aandacht af van de bank en zorgt dat zij ergens anders op gefocust zijn. Wanneer je dan toch beschadigingen hebt kan je stukjes van de bekleding laten vervangen, of maak ze minder zichtbaar door gebruik te maken van een leuke plaid of kussens.

Ga voor leer

Een leren zetel is gemakkelijker schoon te houden dan een bank met een stoffen bekleding. Stof absorbeert geurtjes en is moeilijker schoon te maken. Leer is echter gemakkelijker schoon te maken met schoonmaak middel wat gemaakt is voor leren bekleding. Ook kan je met een beetje water vaak al veel vlekken van je bank verwijderen. Het is alleen vaak wel een stuk duurder om te vervangen wanneer jou dier beschadigingen maakt. Om dit te voorkomen zou je een kleedje kunnen leggen op jou leren zetel.

Verwijder vieze geurtjes

Huisdieren dragen eigen geuren met zich mee en onbewust kan jou hele huis gaan ruiken naar jou huisdier. Dit gebeurt vaak zonder dat jij het zelf ruikt, maar voor buitenstaanders is dit wel goed te ruiken. Niets is zo vervelend als een bank waar zo’n vieze geur vanaf komt. Maar niet getreurd! Recent zijn er nieuwe parfums op de markt gekomen die speciaal zijn ontwikkeld om bekleding van meubilair te voorzien van een lekker geurtje. Ze bestaan er in allerlei verschillende geuren, zodat jij zelf kan kiezen wat het beste bij jou woonkamer past. Haal er snel eentje in huis en reken af met vieze geurtjes.

Afsluitende tips

Als tip wil ik je meegeven bij het uitzoeken van je meubilair rekening te houden met de behoeftes van je huisdieren. Het blijven nou eenmaal dieren en hoe goed je ze ook africht, een ongelukje zit in een klein hoekje. Koop daarom een bank die niet al te duur is en ga voor een bekleding die je in de wasmachine kan doen of gemakkelijk voor weinig geld kan laten reinigen. Ook het in huis nemen van een krabpaal en speelgoed voor je huisdieren kan effectief zijn om jou bank of zetel zo mooi mogelijk te houden!

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.2 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!