...

Vizsla draadhaar

Vizsla draadhaar
5
(6)

Vizsla draadhaar – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Hongarije
Huidige en oorspronkelijke taken
Staande jachthond en werd
gebruikt voor zweet werk
en apporteren.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 58 en 62 centimeter.
Teven tussen de 54 en 58 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 21 en 27 kilo.
Hoofd
Vizsla’s hebben een matige stop. De neusrug is recht. De voorsnuit is iets korter dan de schedel. De oren worden hangend langs het hoofd gedragen. De ogen hebben een ovale vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De draadharige Vizsla is krachtiger dan de kortharige variant. Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is kort en recht. De borstkas reikt minstens tot de ellebogen en de ribben zijn matig gebogen. De voeten hebben een ovale vorm.
Vacht
Ruwe vacht met een baard aan de kin en harde wenkbrauwen.
Kleuren
Verschillende tinten zandgeel.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn intelligent, vriendelijk en sportief. Ze zijn redelijk gehoorzaam en zeer trouw. Ten opzichte van hun mensen zijn ze aanhankelijk en trouw. Het uithoudingsvermogen is groot en apporteren doen ze graag. Het is een hond die graag in de buurt is van zijn baas.
Sociaal
De Vizsla is een sociale hond. Met kinderen en andere honden kunnen ze het uitstekend vinden. Eenmaal goed gesocialiseerd gaan ze ook zeer goed om met andere huisdieren. Onbekend bezoek wordt aangekondigd.

Omgang

Beweging
De Vizsla heeft redelijk veel beweging nodig. driemaal daags een blokje om is te weinig. Laat de hond geregeld buiten ravotten en spelen. Ze zwemmen en apporteren graag.
Opvoeding
Ze zijn vrij eenvoudig op te voeden. De hond is leergierig. Zoals elke andere hond dient de opvoeding consequent te zijn.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!