...

Lhasa Apso

Lhasa Apso
4.3
(8)

Lhasa Apso – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Tibet
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 25,4 centimeter.
Teven ongeveer 23,7 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De voorsnuit van de Lhasa Apso is recht met een middelmatige stop. De oren worden hangend gedragen. De ogen zijn middelmatig groot en hebben en ovale vorm.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De rug is recht met sterke lendenen. De staart is hoog aangezet en wordt over de rug gedragen. Ze hebben kattenvoeten.
Vacht
Lange, rechte vacht. De bovenvacht is hard.
Kleuren
Goud-, honing, rood- en zandkleurig. Wit, bont, zwart, bruin, en donkergrijs.

Gedrag

Karakter
Lhasa Apso’s zijn zelfstandige, rustige honden. Hij dringt zich niet aan u op, maar stelt gezelschap wel zeer op prijs. Bezoek wordt aangekondigd, maar ze zijn niet heel luidruchtig.
Sociaal
Ze gaan over het algemeen erg goed om met andere honden. De omgang met andere dieren geeft geen problemen, mits hij wel goed gesocialiseerd is. Met oudere kinderen gaat de Lhasa Apso goed om. Tegenover onbekenden stelt hij zich afwachtend op.

Omgang

Beweging
Ze hebben niet veel beweging nodig. 3maal daags een blokje om is in principe voldoende voor dit ras. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor het wonen op een etagewoning.
Opvoeding
Ze zijn eigenzinnig en redelijk onafhankelijk. Zolang ze ergens het nut van inzien of iets leuk vinden, zullen ze uw commando’s uitvoeren. Beloon de hond voor goed gedrag en wees altijd consequent. Ze zijn gevoelig voor harde woorden.
Verzorging

Lhasa Apso puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!