West-Siberische Laika

West-Siberische Laika

West-Siberische Laika – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
West-Siberie
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, speurhond en
sledehond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 56 en 60 centimeter.
Teven tussen de 52 en 58 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de West-Siberische Laika heeft de vorm van een gelijkbenige driehoek. De stop is licht aangegeven. De oren zijn driehoekig van vorm en worden rechtop gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De West-Siberische Laika heeft een licht rechthoekige lichaamsbouw. De rug is recht en sterk. De buiklijn is licht opgetrokken. De staart is hoog aangezet en de benen zijn goed gehoekt. De voeten hebben een ovale vorm.
Vacht
Ruw en recht dekhaar met een dichte ondervacht.
Kleuren
Alle kleuren zijn toegestaan.

Gedrag

Karakter
De West-Siberische Laika is een eerlijke, sobere hond. Ze zijn intelligent en hebben een vriendelijk karakter. Daarnaast zijn ze redelijk leergierig. Ze hebben een erg sterk gestel.
Sociaal
Met kinderen en soortgenoten kunnen ze het goed vinden. Uw visite wordt aangekondigd maar tevens vriendelijk begroet. Wanneer het echt noodzakelijk is, ontpoppen ze zich echter tot betrouwbare wakers en verdedigers.

Omgang

Beweging
Naast de normale wandelingen moet u minstens een uur per dag uittrekken om de hond onaangelijnd te laten ravotten of naast de fiets te laten lopen.
Opvoeding
West-Siberische Laika’s zijn niet moeilijk op te voeden. Ze werken graag en leren snel nieuwe commando’s. Het beste resultaat bereikt u met een consequente aanpak, maar nooit met harde hand.
Verzorging
De West-Siberische Laika heeft weinig vachtverzorging nodig. De verharingsperiode is meestal kort, maar wel hevig. Tijdens deze periode kunt u de losse vacht verwijderen met een kam met een dubbele rij tanden.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen:

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!