...

Spinone

Spinone
4.3
(3)

Spinone – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Italie
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 60 en 70 centimeter.
Teven tussen de 58 en 65 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 32 en 37 kilo.
Teven wegen tussen de 28 en 32 kilo.
Hoofd
De schedel van de Spinone is evenlang als de voorsnuit en de neusrug is recht. De stop is licht aflopend. De middengroef is goed zichtbaar. De oren zijn laag aangezet en worden hangend gedragen. De ogen zijn bijna rond en groot.
Lichaam
De Spinone heeft een vierkante lichaamsbouw. De lendenen zijn sterk gespierd. De staart wordt horizontaal of neerwaarts gedragen. De borst is ruim en diep met goed gewelfde ribben.
Vacht
Dikke, ruwe vacht.
Kleuren
Wit met oranje, effen wit en wit met bruine aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Spinones zijn vriendelijke honden. Ze zijn zachtaardig en aanhankelijk. Buitenshuis zijn ze levendig en actief. Het reukvermogen is uitstekend en ze kunnen eigenzinnig zijn.
Sociaal
Met kinderenen andere honden kunnen ze het uitstekend vinden. Als de socialisatie goed is gegaan, geeft hij geen problemen met andere huisdieren. Elke vorm van bezoek wordt vriendelijk onthaald.

Omgang

Beweging
De Spinone heeft veel lichaamsbeweging nodig. Ze zijn dol op zwemmen en kunnen goed naast de fiets lopen. U kunt hem in de tuin laten lopen, maar zorg er dan voor dat deze goed omheind is.
Opvoeding
Een consequente en liefdevolle opvoeding haalt het beste in dit ras naar boven. Ze zijn vriendelijk en meegaand genoeg om het u naar de zin te willen maken.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!