Bordeaux dog

5
(5)

Bordeaux dog – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond

Andere namen, Bordeaux Dog, Bordeaux hond

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 60 en 70 centimeter.
Teven tussen de 58 en 66 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen minimaal 50 kilo.
Teven wegen minimaal 45 kilo.
Hoofd
De Bordeaux dog heeft een breed, hoekig hoofd. Het schedeldak is enigszins gewelfd. De krachtige voorsnuit is breed en vrij kort. De brede en krachtige kaken bevatten een ondervoorbijtend en goed ontwikkelt gebit. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen.
Lichaam
De Bordeaux dog heeft een brede borst die verder reikt dan de ellebogen. De brede gespierde rug is recht. De staart wordt in rust hangend gedragen. De benen zijn sterk en gespierd. De hals is gespierd en lichtgebogen.
Vacht
Kort, fijn en zacht.
Kleuren
Mahonierood of wildkleurig, met een rood of zwart masker.

Gedrag

Karakter
De Bordeaux dog is erg moedig en hard voor zichzelf. Ze zijn gevoelig voor stemmingen in huis. Ze hechten zich sterk aan het gezin. Het is een hond die rustig, stabiel en vriendelijk is. De bewaking van huis en hof neemt hij vanzelfsprekend op zich.
Sociaal
Tegenover kinderen is hij tolerant en beschermend. Onbekenden worden waakzaam en wantrouwend benaderd. De reuen kunnen dominant zijn tegenover seksegenoten.

Omgang

Beweging
De Bordeaux dog heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. een aantal keer per dag een wandeling maken is voldoende. Tijdens warm weer zoekt deze hond een schaduwrijk plekje op en is het niet verstandig hem te vermoeien.
Opvoeding
Deze honden hebben een consequente, liedevolle opvoeding nodig. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. Leg de nadruk dan ook op het belonen van goed gedrag. Het is geen hond die het leuk vindt om oefeningen eindeloos te moeten herhalen.
Verzorging
De Bordeaux Dog heeft weinig vachtverzorging nodig. Als de Bordeaux Dog in de verharingsperiode zit kunt u met een rubberen massagehandschoen eenvoudig het dode en losse haar uit de vacht verwijderen. Wanneer het nodig mocht zijn, kunt u de gezichtsplooien en ooghoeken schoonmaken. Houd de nagels kort.

Bordeaux dog

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets