...

Bordeaux dog

Bordeaux dog
5
(129)

Bordeaux dog

De Bordeaux dog (Franse Mastiff) is een gigantische hond. Oorspronkelijk komen ze uit Bordeaux, Frankrijk en deze honden kunnen erg groot worden. Ze worden gebruikt voor bewaking en bescherming. Met kinderen kunnen ze goed om. De Bordeaux dog is een slimme hond, die normaal gesproken begrijpt wanneer iemand tegen hem spreekt. Deze hond staat vooral bekend om zijn gehoorzaamheid, toch als een eigenaar zijn hond niet genoeg socialiseert en traint, kan de hond koppig worden, weigeren te luisteren en zijn eigen ding doen.

Bordeaux dog – FCI Rasgroep 2

De Bordeaux dog behoort tot de rasgroep van de Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Waakhond
Andere namen: Bordeaux Dog, Dogue de bordeaux

Uiterlijk

De Bordeauxdog is een grote, sterke, gespierde hond. Het ras heeft een groot lichaam, maar is niet erg hoog bij de schouder. De ledematen zijn aan de korte kant, de borst is breed en de hond kan veel spiermassa krijgen. De Mastiff heeft een middellange staart, een grote kop en een enigszins afgeplatte snuit. In de middeleeuwen was het gebruikelijk om oren te trimmen, maar dit wordt tegenwoordig niet gedaan. De kleur kan alle soorten rood zijn, misschien met een witte vlek op de borst.

Schouderhoogte: Reuen tussen de 60 en 70 cm – Teven tussen de 58 en 66 cm.
Gewicht: Reuen wegen minimaal 50 kg – Teven wegen minimaal 45 kg.

Hoofd
De Bordeaux dog heeft een breed, hoekig hoofd. Het schedeldak is enigszins gewelfd. De krachtige voorsnuit is breed en vrij kort. De brede en krachtige kaken bevatten een ondervoorbijtend en goed ontwikkelt gebit. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen.
Lichaam
De Bordeaux dog heeft een brede borst die verder reikt dan de ellebogen. De brede gespierde rug is recht. De staart wordt in rust hangend gedragen. De benen zijn sterk en gespierd. De hals is gespierd en lichtgebogen.

Vacht: Kort, fijn en zacht.
Kleuren: Mahonierood of wildkleurig, met een rood of zwart masker.

Bordeaux dog puppy Depositphotos_64395297_S

Geschiedenis

Aangenomen wordt dat de Bordeaux dog (Dogue de Bordeaux) rond de 14e eeuw is gefokt in het gebied Frankrijk – Bordeaux, na het kruisen van meerdere andere hondenrassen. De exacte oorsprongsdatum is niet met zekerheid bekend, maar er wordt aangenomen dat dit ras zijn naam dankt aan de regio waarin het is geboren.

Over de afkomst van de Bordeaux dog wordt al heel lang gedebatteerd, met veel verschillende theorieën over waar ze vandaan kwamen. Sommigen geloven dat ze een mengsel zijn van oude Romeinse hondenrassen, terwijl anderen geloven dat ze afkomstig zijn van de Tibetaanse Mastiff. Er is geen duidelijk antwoord, maar er zijn enkele theorieën genoemd.

De hond Bordeaux dog wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​in Frankrijk, in de vroege dagen van het Romeinse rijk. In de tijd van Julius Caesar werd in Rome een vreemd soortgelijk hondenras gevonden, waardoor sommige experts geloofden dat dit de voorouder is van de Bordeaux dog. Andere deskundigen zijn van mening dat dit hondenras populair was in Aquitaine tijdens de vroege vorstendommen van Frankrijk.

Aan het einde van de 14e eeuw kwamen er tegelijkertijd drie variëteiten van deze honden op: de Parijse, Bordeaux- en Toulouse hond. Ze werden gefokt afhankelijk van de behoeften van de regio waarin ze zijn geboren, zowel fysieke verschijning als persoonlijkheidskenmerken. Gedurende die tijd konden de honden veel taken uitvoeren.

Fokkers van vandaag werken er hard aan om ervoor te zorgen dat de vachtkleur van alle puppy’s één specifieke kleur hebben. Deze kleur wordt belangrijk geacht voor het behoud van de raszuiverheid, zelfs als de vroegste honden van het ras een andere vachtkleur hadden.

Gedrag en beweging bij de Bordeaux dog

Bordeaux dogs hebben een zachtaardig, gelijkmatig karakter, maar als ze niet goed worden opgevoed, kunnen ze agressief worden tegenover andere dieren, vooral andere honden. Hondenfokkers raden eigenaren altijd aan hun pups vanaf jonge leeftijd aan zoveel mogelijk andere dieren en mensen voor te stellen. Niet alleen mensen, maar ook katten en honden.

Als u met uw hele gezin weg gaat, is het belangrijk dat u uw Bordeaux dog meeneemt. Het ras vindt het heerlijk om in de familiekring te zijn en moet altijd in de buurt zijn van dierbaren; ze kunnen het niet aan om alleen te zijn. De Bordeaux dog honden hebben een gemiddeld energieniveau, maar hebben nog steeds dagelijks beweging en wandelingen nodig om hun gewrichten en spieren gezond te houden. De Bordeaux dog kan zwaarlijvig worden, dus wandelen en bewegen is cruciaal. Tijdens warm weer zoekt deze hond een schaduwrijk plekje op en is het niet verstandig hem te vermoeien.

Bordeaux dog Depositphotos_8334816_S

Karakter van de Bordeaux dog

De Bordeaux dog is erg moedig en hard voor zichzelf. Ze zijn gevoelig voor stemmingen in huis. Ze hechten zich sterk aan het gezin. Het is een hond die rustig, stabiel en vriendelijk is. De bewaking van huis en hof neemt hij vanzelfsprekend op zich.

Sociaal

Tegenover kinderen is de Bordeaux dog tolerant en beschermend. Onbekenden worden waakzaam en wantrouwend benaderd. De reuen kunnen dominant zijn tegenover seksegenoten. Kinderen moeten worden geleerd hoe ze op de juiste manier met de hond moeten omgaan, en als het kind te klein is, mogen ze niet alleen met het dier worden gelaten, want ook al zijn de honden klein, ze kunnen een kind nog steeds pijn doen als ze er per ongeluk tegenaan lopen.

Opvoeding

Deze honden hebben een consequente, liefdevolle opvoeding nodig. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. Leg de nadruk dan ook op het belonen van goed gedrag. Het is geen hond die het leuk vindt om oefeningen eindeloos te moeten herhalen. De Bordeaux dog is een slimme hond, die normaal gesproken kan begrijpen wanneer iemand spreekt, en staat vooral bekend om zijn gehoorzaamheid. Als een eigenaar zijn hond niet genoeg socialiseert en traint, kan de hond koppig worden, weigeren te luisteren en zijn eigen ding doen. In dit geval lijkt het erop dat de hond gelooft dat hij in het centrum van zijn eigen universum staat en andere mensen in een soortgelijk licht kan zien.

Bordeaux dog Depositphotos_64395275_S

Trainen an een Bordeaux dog

Goed gedrag tijdens de training, samen met socialisatie en het vormen van goede karaktereigenschappen zouden rond de leeftijd van 6 maanden moeten beginnen. Het proces van training, consistentie, geduld, een goed gevoel voor humor en vriendelijkheid zijn allemaal vereiste eigenschappen van een goede eigenaar. Het is niet alleen belangrijk om uw hond te trainen, maar ook om te voorkomen dat hij zijn karakter bederft.

De Bordeaux dog is een hondenras dat aan veel hondensporten deelneemt. De eigenaar van dit hondenras moet een sterke persoonlijkheid hebben en zelfverzekerd en volhardend zijn, maar zijn hond niet tot onderwerping verslaan als dat niet nodig is. De Bordeauxdog ziet het leerproces heel goed en de eigenaar moet bereid zijn tijd en moeite te steken in het trainen van zijn hond.

Puppy training Bordeaux dog

Bordeaux dog mag geen activiteiten doen die druk kunnen uitoefenen op hun nog steeds vormende botten en gewrichten, zoals trappen op en af ​​rennen, totdat ze ten minste 18 maanden oud zijn. Ze mogen ook niet van hogere oppervlakken springen, zoals hun rug van een bank. Zwemmen is een geweldige oefening voor Bordeaux van elke leeftijd, en oudere Bordeaux kan meer inspannende activiteiten doen.

Verzorging

Bordeauxdogs hebben kort haar en hebben geen extra verzorging voor hun vacht nodig. De Bordeaux dog staat bekend om het kwijlen en de rimpels in hun gezicht moeten regelmatig worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat ze droog en schoon blijven. Hun oren moeten minstens één keer per week worden schoongemaakt en gecontroleerd op vuil of infectie. Nagels moeten elke maand geknipt worden.

Het ras moet elke 4 weken een volledig bad krijgen en gewassen worden met hondenshampoo voor korte vachten. Het ras heeft een korte vacht die het hele jaar door verhaart. Door de hond tussen de baden af ​​te vegen met een vochtige handdoek, blijft zijn vacht er geweldig uitzien en ruiken. Als de Bordeaux Dog in de verharingsperiode zit kunt u met een rubberen massagehandschoen eenvoudig het dode en losse haar uit de vacht verwijderen. Wanneer het nodig mocht zijn, kunt u de gezichtsplooien en ooghoeken schoonmaken.

Bordeaux dog

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 129

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!