Maltezer

maltezer hond
3.7
(3)

Maltezer – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Malta
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Andere namen: Bichon Maltese, Maltezer Terriër, Maltezer leeuwtje

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 21 en 26 centimeter.
Teven tussen de 20 en 24 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 3 en 4 kilo.
Hoofd
Maltezers hebben duidelijke wenkbrauwbogen. De stop is diep. De oren zijn driehoekig van vorm. Ze worden hangend, dicht tegen de schedel gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is langer dan hoog. De rug is recht. De borst reikt verder dan de ellebogen. De staart is dik bij de aanzet en loopt in een punt toe. De voeten zijn rond met gebogen tenen.
Vacht
Dikke, glanzende vacht. Het is lang en zijdeachtig.
Kleuren
Wit.

Gedrag

Karakter
Maltezers zijn zachtaardige en vriendelijke honden. Ze zijn behoorlijk intelligent en leergierig. Het zijn gevoelige honde en harde woorden raken hen diep. Honden van dit ras hechten zich sterk aan hun baas en zijn niet graag alleen. Het aanpassingsvermogen is groot. Voor het kennelleven zijn ze ongeschikt.
Sociaal
Het zijn zeer sociale honden. Ze gaan uitstekend om met soortgenoten en andere huisdieren. Ook met kinderen kan de Maltezer het zeer goed vinden. De eigenaar moet wel rekening houden dat kinderen de hond in zijn waarde laten.

Omgang

Beweging
Driemaal daags een blokje om is in principe voldoende voor honden van dit ras. Wilt u echter actieve wandelingen maken, dan zal de Maltezer u met plezier vergezellen.
Opvoeding
Ze zijn erg eenvoudig op te voeden. Wees consequent en duidelijk en geef de commando’s op een vrolijke manier. Ze zijn erg gevoelig voor harde woorden, het ras mag absoluut niet met harde hand opgevoed worden.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Maltezer met stamboom:

maltezer puppy

maltezer hond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 3