Cesky Fousek

1.5
(4)

Cesky Fousek – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Tsjechie
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 60 en 66 centimeter.
Teven tussen de 58 en 62 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen 28 tot 34 kilo.
Teven wegen 22 tot 28 kilo.
Hoofd
De Cesky Fousek heeft een lang en smal hoofd. De neusrug is licht gebogen en de stop is duidelijk zichtbaar. De wenkbrauwen zijn duidelijk aanwezig. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen.
Lichaam
De rug van de Cesky Fousek loopt geleidelijk af en is vrij kort. De borst is ovaal van vorm en reikt minstens tot de ellebogen. De benen zijn recht met goed gesloten en lepelvormige voeten.
Vacht
De bovenvacht is ruw zo’n 3 tot 4 centimeter. Op de borst, rug, liezen en schouders is het haar 5 tot 7 centimeter lang.
Kleuren
Effen bruin, vuil-wit met of zonder bruine aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn intelligent, zachtaardig en vriendelijk. Tijdens de jacht zijn deze honden moedig en hard voor zichzelf. Binnenshuis zijn ze rustig en aanhankelijk.
Sociaal
Cesky Fouseks gaan goed om met kinderen. Dit geldt ook voor de omgang met andere honden. Als de socialisatie goed gegaan is, dan geeft de Cesky Fousek geen problemen met andere huisdieren.

Omgang

Beweging
De Cesky Fousek heeft veel beweging nodig. Maak geregeld lange wandelingen, zodat de hond zijn energie kwijt kan. Lopen naast de fiets is ook een goede manier van lichaamsbeweging. Ook zwemmen ze graag en vinden ze apporteren erg leuk om te doen.
Opvoeding
Deze honden zijn vrij makkelijk op te voeden. Ze leren vrij snel nieuwe commando’s en werken graag voor hun baas. De hond heeft een zachte, consequente aanpak nodig. Zorg voor een afwisselende training. De hond houdt dan plezier in het opvolgen van commando’s.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 1.5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets