Griffon Korthals

3.3
(13)

Griffon Korthals – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige jachthond, met
name op waterwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 55 en 60 centimeter.
Teven tussen de 50 en 55 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Griffon Korthalzen hebben een groot en lang hoofd. De snuit is vierkant. De stop is niet sterk. De oren worden hangend gedragen en zijn middelgroot. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Ze zijn goed en krachtig gebouwd. De borst van de Griffon Korthals is diep en enigszins gewelfd. De staart wordt horizontaal of iets naar boven gebogen gedragen. De benen zijn recht met stevige, goed gesloten voeten.
Vacht
Harde, ruige beharing.
Kleuren
Grijs met bruine platen, blauwgrijs en effen bruin.

Gedrag

Karakter
Griffon Korthalzen zijn intelligente, gehoorzame en leergierige honden. Ze zijn moedig en hard voor zichzelf. Ze hechten zich sterk aan het gezin en verdedigen hen indien nodig. Het uithoudingsvermogen is groot en het reukvermogen is uitstekend. Mits ze veel en goed contact hebben met hun baas kunnen ze goed in een kennel buiten gehouden worden.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het doorgaans goed vinden. Met soortgenoten kunnen ze ook prima overweg. Als de hond goed gesocialiseerd is, dan hoeft u geen problemen te verwachten met andere huisdieren. Bekenden worden vriendelijk begroet. Onbekenden worden tot staan gebracht.

Omgang

Beweging
De Griffon Korthals heeft veel beweging nodig. Ze zijn graag buiten. Neem de hond geregeld mee op lange wandelingen. Zwemmen en apporteren doen ze bijna allemaal erg graag. Als ze eenmaal volwassen zijn kunnen ze prima naast de fiets lopen.
Opvoeding
Het zijn geen moeilijke honden om op te voeden. De hond heeft een consequente en duidelijke opvoeding nodig. Ze zijn vaak wat later volwassen dan andere jachthonden. Dit houdt in dat u op jonge leeftijd niet te veel mag verwachten op het gebied van gehoorzaamheid.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.3 / 5. Aantal beoordelingen: 13

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets