...

Thai Ridgeback Dog

thai Ridgeback
3.2
(6)

Thai Ridgeback Dog – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Thailand
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond en waakhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 52,5 en 60 centimeter.
Teven tussen de 47,5 en 55 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Thai Ridgeback Dog heeft een vlakke schedel met een matige stop. De neusrug is recht. De oren zijn groot en driehoekig van vorm. Ze worden rechtop gedragen. De ogen hebben een ovale vorm. Thai Ridgeback Dogs hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een middelgrote hond met een rechthoekige lichaamsbouw. De rug is sterk. Het kruis is licht gewelfd. De staart reikt tot aan de sprongen en wordt opwaarts gedragen. De benen zijn recht met goed gesloten tenen.
Vacht
Korte fluweel zachte vacht.
Kleuren
Lichtbruin, zwart en verschillende tinten blauw.

Gedrag

Karakter
Thai Ridgeback Dogs zijn intelligent en beweeglijk. Ze zijn waaks en zeer alert op wat er in hun omgeving gebeurt. Ze zijn trouw aan hun mensen. Ze zijn redelijk zelfstandig en tonen eigen initiatief.
Sociaal
De socialisatie is bij dit ras erg belangrijk. Er zijn grote verschillende binnen dit ras. Wanneer u deze hond vroegtijdig socialiseerd, gaan ze redelijk om met huisdieren zoals katten. Ze stellen zich waakzaam op ten opzichte van onbekend bezoek. Ze kunnen het goed met kinderen vinden, mits zij de hond in zijn waarde laten.

Omgang

Beweging
De Thai Ridgeback Dog heeft vrij veel beweging nodig. Om de hond geestelijk en lichamelijk tegemoet te zien, zijn lange wandelingen en het draven naast de fiets noodzakelijk. Het jachtinstinct is bij deze honden nog goed aanwezig. Zorg ervoor dat u de hond alleen onaangelijnd laat lopen waar hij geen kwaad kan.
Opvoeding
Het zijn intelligente honden die snel leren. Wees altijd consequent en zeer duidelijk naar de hond toe. Hou de oefeningen zo afwisselen mogelijk. Voed de hond niet hard op, dit heeft een averechts effect.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.2 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!