...

Riesenschnauzer

Riesenschnauzer
4.3
(11)

Riesenschnauzer – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Waak- en verdedigingshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 60 tot 70 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd heeft een duidelijke stop. De neusrug is recht. De oren hebben een V-vorm en hangen lans het hoofd.
Lichaam
Dit honden ras is vierkant gebouwd. De rug is kort en licht aflopend. De borstkas is ovaal en reikt verder dan de ellebogen. De voeten zijn kort en rond.
Vacht
Harde ruwharige vacht. Ze hebben een lange snor, baard en wenkbrauwen.
Kleuren
De Riesenschnauzer komt voor in effen zwart en peper-en-zout kleuren.

Gedrag

Karakter
De Riesenschnauzer is intelligent, goedaardig en leergierig. Ze zijn behoorlijk waaks en verdedigen huis en gezin. Ze zijn bedachtzaam en vastberaden om iets te bereiken waar ze hun zinnen op gezet hebben. Ze blaffen weinig.
Sociaal
Wanneer deze honden goed gesocialiseerd zijn, dan geeft hij weinig problemen met andere honden en huisdieren. Ze hebben geen boodschap aan mensen die ze niet kennen. Ze zijn afwachtend en waakzaam tegenover vreemden.

Omgang

Beweging
Dit hondenras heeft redelijk veel beweging nodig. Hij past zich goed aan wanneer u een keer niet met hem kunt lopen. Hij doet het goed op onaangelijnde wandelingen en houdt van zwemmen en apporteren.
Opvoeding
Deze hond heeft een consequente en eerlijke opvoeding nodig. Ga oefeningen niet steeds herhalen, maar zorg voor veel afwisseling.
Verzorging
Ongeveer twee keer per jaar moet de Riesenschnauzer geplukt worden. Hiermee wordt het oude haar uit de vacht geplukt. Naast de plukbeurten kan het teveel aan haar tussen de voetzolen geknipt worden. Eventueel overtollig haargroei kan uit de gehoorgang geplukt worden. Dit mag nooit geknipt worden. Het zogenaamde garnituur van de Riesenschnauzer, dit wil zeggen de baard, snor en wenkbrauwen, moet regelmatig gekamd worden om klitvorming tegen te gaan. Laat nooit teveel haar van de kuif en baard afknippen, dit is en blijft een kenmerk van de Schnauzer.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 11

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!