Duitse jachtterrier

3.8
(10)

Duitse jachtterrier – FCI Rasgroep 3

Terriërs.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, Drijfhond en
apporteur

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 33 en 40 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen 9 tot 10 kilo.
Teven wegen 7,5 tot 8,5 kilo.
Hoofd
Het hoofd is vlak. De voorsnuit is korter dan de schedel. De oren zijn V-vormig en worden hangend gedragen. De diepliggende ogen zijn klein. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Duitse jachtterrier heeft een rechte rug. De borst en schouders zijn sterk. De benen zijn recht met grof bot. De niet te lange hals is krachtig en wordt omhoog gedragen.
Vacht
Er zijn 2 types, kort- en ruwharig. De ruwharig is glad en dicht. De kortharige vacht is krachtig en hard.
Kleuren
Zwart en tan.

Gedrag

Karakter
Duitse jachtterriers zijn temperamentvolle en energieke honden. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn sober, hard en hebben een groot jachtinstinct. Ze laten hun stem zo nu en dan horen. Het is een ras dat niet snel onder de indruk is, ze zijn zelfverzekerd en vaak dominant. Het zijn uitstekende waakhonden.
Sociaal
Zolang kinderen de hond in zijn waarde laten, gaat dit prima. De omgang met katten en andere huisdieren loopt niet altijd probleemloos. Een goede socialisatie biedt enig perspectief. Tegenover andere honden kunnen ze dominant zijn. Onbekende visite wordt waakzaam tegemoet getreden.

Omgang

Beweging
Het is een onvermoeibaar ras, dat erg veel beweging nodig heeft. Ze zwemmen graag, ook apporteren en balspelletjes vinden ze erg leuk om te doen. De hond kan uitstekend naast de fiets lopen. Hou de hond op onaangelijnde wandelingen goed in de gaten. Het jachtinstinct is groot en ze hebben de neiging om achter van alles aan te gaan.
Opvoeding
Duitse jachtterriers hebben een consequente en een opvoeding met vaste hand nodig. Houdt u zich hieraan dan heeft u een vrij gehoorzame hond.
Verzorging
Zowel de kortharige als de ruwharige variant hebben weinig vachtverzorging nodig. De ruwharige Duitse jachtterrier heeft een dusdanige structuur dat hij amper of nooit geplukt hoeft te worden.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.8 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!