...

Duitse jachtterrier

Duitse jachtterrier Depositphotos_19208957_S
5
(279)

Duitse jachtterriër

Duitse jachtterriers zijn temperamentvolle en energieke honden. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn sober, hard en hebben een groot jachtinstinct. De Jagdterrier is ook bekend als de Duitse jachtterriër. Deze terriër komt uit Duitsland en is een veelzijdige jachthond. De Jagdterrier is vasthoudend, vitaal, sociaal, temperamentvol, trainbaar en moedig. Hij werkt graag en wordt in het Duits ook wel de ‘jachtterriër’ genoemd vanwege de letterlijke vertaling.

De jacht terriër is ideaal om ondergronds te jagen vanwege zijn kleine, compacte en goed geproportioneerde lichaam. Hun harde en ruwe, of gladde en grove vacht is meestal zwart en bruin van kleur. Ze kunnen ook donkerbruin of grijszwart zijn. Door op verschillende manieren te bewegen, kunnen honden extra energie verbranden. Wandelen in de gang van een appartement of zelfs spelen in een achtertuin kan voor beweging zorgen. Bovendien kan het spelen van een bal in de tuin of wandelen door het bos ook zorgen voor beweging voor honden. Zelfs zwemmen is een goede training voor honden.

Duitse jachtterriër – FCI Rasgroep 3

De Duitse jachtterriër behoort tot de rasgroep van de Terriërs.

Land van herkomst: Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond, Drijfhond en apporteur

Uiterlijk

Schouderhoogte: Tussen de 33 en 40 centimeter.
Gewicht: Reuen wegen 9 tot 10 kg. – Teven wegen 7,5 tot 8,5 kg.

Hoofd
Het hoofd is vlak. De voorsnuit is korter dan de schedel. De oren zijn V-vormig en worden hangend gedragen. De diepliggende ogen zijn klein. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Duitse jachtterrier heeft een rechte rug. De borst en schouders zijn sterk. De benen zijn recht met grof bot. De niet te lange hals is krachtig en wordt omhoog gedragen.

Vacht: Er zijn 2 types, kort- en ruwharig. De ruwharig is glad en dicht. De kortharige vacht is krachtig en hard.
Kleuren: Zwart en tan.

Geschiedenis en afkomst

De Duitse jachtterriër is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in Duitsland. Deze terriër is ontstaan ​​in Beieren rond 1920 als een kruising tussen een Welsh Terrier en een Fox Terrier. Dit dier wordt meestal uitsluitend als jachthond gebruikt. Als hij als gezinshond wordt gebruikt, moet hij voldoende bewegingsruimte hebben.

Gedrag en karakter

Duitse jachtterriërs zijn temperamentvolle en energieke honden. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn sober, hard en hebben een groot jachtinstinct. Ze laten hun stem zo nu en dan horen. Het is een ras dat niet snel onder de indruk is, ze zijn zelfverzekerd en vaak dominant. Het zijn uitstekende waakhonden.

Duitse jachtterrier ruw haar Depositphotos_181610822_S

Sociaal

Zolang kinderen de hond in zijn waarde laten, gaat dit prima. De omgang met katten en andere huisdieren loopt niet altijd probleemloos. Een goede socialisatie biedt enig perspectief. Tegenover andere honden kunnen ze dominant zijn. Onbekende visite wordt waakzaam tegemoet getreden.

Omgang en beweging

Het is een onvermoeibaar ras, dat erg veel beweging nodig heeft. Ze zwemmen graag, ook apporteren en balspelletjes vinden ze erg leuk om te doen. De hond kan uitstekend naast de fiets lopen. Hou de hond op onaangelijnd wandelen goed in de gaten. Het jachtinstinct is groot en ze hebben de neiging om achter van alles aan te gaan.

Andere indoor-oefeningen zijn onder meer een bal over de vloer rollen en nieuwe trucs leren. Buitenshuis, wandelen, zwemmen en vliegende schijven ophalen zijn allemaal levensvatbare vormen van lichaamsbeweging. Bovendien wordt speeltijd in de achtertuin aangemoedigd. Naast wandelingen in de gang kunnen honden die in appartementen wonen beweging krijgen. Deze honden kan je makkelijk trainen voor hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid en rally. Dit komt omdat deze sporten honden aanmoedigen om rond te lopen en hun energie te gebruiken.

Opvoeding

Duitse jacht terriërs hebben een consequente en een opvoeding met vaste hand nodig. Houdt u zich hieraan dan heeft u een vrij gehoorzame hond.

Gezondheid

De meeste Duitse jacht terriërs zijn gezonde honden. Door samen te werken met een verantwoordelijke fokker, kunnen degenen die een jacht terriër willen bezitten toegang krijgen tot voorlichting over de specifieke gezondheidsproblemen van het ras. Goede fokkers gebruiken genetische tests van hun fokdieren om de kans te verkleinen dat puppy’s ziek worden.

Duitse jachtterrier kort haar Depositphotos_58942699_S

Verzorging Duitse jachtterriërs

Zowel de kortharige als de ruwharige variant hebben weinig vachtverzorging nodig. De ruwharige Duitse jachtterrier heeft een dusdanige structuur dat hij amper of nooit geplukt hoeft te worden. De sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden bijgesneden met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om ophoping van was en vuil te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden gepoetst.

Voeding

Het dieet van een de Duitse jachtterrier moet zorgvuldig worden overwogen. Ze kunnen problemen hebben met obesitas, dus eigenaren moeten letten op de calorie-inname en het gewicht van hun huisdier. Honden van elke leeftijd – puppy, volwassene of senior – moeten een passend dieet krijgen. Dit kan thuis worden bereid met goedkeuring en toezicht van een dierenarts. Deze huisdieren moeten hondenvoer van goede kwaliteit eten dat commercieel of thuis wordt bereid.

Traktaties voor honden kunnen nuttig zijn voor trainingsdoeleinden, maar te veel geven zal het huisdier waarschijnlijk te zwaar maken. Bovendien moeten eigenaren voorzichtig zijn met het menselijke voedsel dat hun honden kunnen eten; sommige zijn potentieel schadelijk. Honden hebben te allen tijde schoon water nodig; neem contact op met een dierenarts als u zich zorgen maakt over het dieet of het gewicht van uw hond.

Duitse jachtterrier puppy Depositphotos_131286832_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 279

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!