...

Pomsky

pomsky puppy
5
(438)

Pomsky hondenras

De Pomsky is een van de meest hype hondenrassen.

De Pomsky is een zeer vriendelijk en aanhankelijk hondenras. Deze honden leggen nauwere en diepere relaties met slechts één lid van het gezin en laten daarmee zien wie ze als hun eigenaar hebben gekozen. Twintig jaar geleden kwamen fokkers op het idee om een ​​nieuw hondenras te fokken. Ze gebruikten een Husky en een Pomeriaan als basis voor het nieuwe hondenras. Het resultaat van deze kruising was een goedaardige, speelse en slimme puppy. De Pomsky was geboren. Tegenwoordig is hun populariteit zeer snel gegroeid in Europa.

Kenmerken van een Pomsky

Pomsky : 50% husky en 50% pomeriaan
De levensverwachting van Pomsky ligt tussen de 13 en de 15 jaar
Temperament: vriendelijk, energiek, slim, speels
Gewicht: Een reu zal groter zijn dan een teef. Een eerste generatie Pomsky zal tussen de 5 en 12 kilogram wegen. Een tweede generatie Pomsky zal tussen de 5 en 10 kilo.
Schofthoogte: De totale schofthoogte varieert van 25 tot 38 centimeter maar dat is geen exacte wetenschap.
Functie: Zoals elke designerhond is het echter onmogelijk om te voorspellen welke functie uw hond zal hebben.

Pomsky-honden zijn vriendelijk, speels en met de juiste aanpak gemakkelijk te trainen. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en brengen veel plezier in huis. De Pomsky is bovendien een zeldzaam en verfijnd hondenras dat zich onderscheidt door zijn speciale schoonheid en goede gezondheid. De succesvolle kruising van de Pomeranian Spitz en Siberische Husky is een modetrend op de wereldwijde markt voor exclusieve honden.

 pomsky-Depositphotos_517893114_S

Karakter van de Pomsky

Pomsky honden zijn zeer vriendelijke en aanhankelijke honden. Ze leggen nauwere en diepere relaties met slechts één lid van het gezin. Daarmee laten ze zien wie ze zelf kiezen als eigenaar.

Dit is geen echte waakhond. Ze zijn erg goedaardig. Hoewel ze qua uiterlijk op wolven lijken, is hun karakter nogal katachtig. Deze kruising is dol op kinderen, maar je moet een kind niet alleen laten met een hond. Een Pomsky is een uitstekende metgezel en altijd klaar om de eigenaar te volgen. Ze houden van veel wandelen en zijn klaar om elke dag iets nieuws te leren. Laat de hond niet lang alleen, een Pomsky begint zich snel te vervelen en begint te huilen als een wolf. Dit zullen de buren zeker niet in dank afnemen. Pomsky’s houden ervan om de show te stelen en aandacht te krijgen. Deze honden hebben relatief veel beweging nodig, maar zijn ook in staat om zich aan de omgeving van een appartement aan te passen.

Omgang

Het is belangrijk om deze honden al van jongs af aan goed te laten socialiseren. Zodra de honden goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze perfect overweg met kinderen en andere honden. Het is geweldig als de Pomsky dezelfde actieve eigenaar heeft als hijzelf, een die van wandelen en sightseeing houdt.

Beweging en trainen

Maak je maar klaar om veel te wandelen met een Pomsky, deze honden stammen af van een Husky-hond, omdat dit sledehonden zijn willen de nakomelingen ook veel wandelen, lopen en joggen. De pomsky is dol op domineren en streeft er altijd naar om de leider in het gezin te worden, dus laat de hond onmiddellijk zien wie de baas is in het huis. De hond mag pas eten nadat de eigenaar heeft gegeten. Een goed opgeleide Pomsky is een plezier in huis, maar deze regel geldt ook voor alle andere hondenrassen.

Het is aan te raden om de Pomsky op jonge leeftijd te trainen ( vanaf twee tot drie maanden). Natuurlijk moeten de trainingen aangepast zijn aan de leeftijd van de hond. Laat een puppy van 10 weken NOOIT lange afstanden afleggen. Leer uw hond een ​​poot geven, te zitten en te liggen. Voer de training uit in de vorm van een spel, prijs de hond voor correct uitgevoerde taken en geef voor elk succes een traktatie of aai op het hoofd.

Schreeuw niet tegen de hond, een Pomsky zal de agressie niet begrijpen. Op die manier zal je ook het contact verliezen met de hond. Vanaf zes maanden is het aan te raden speciale cursussen te geven. Dit is een moeilijke overgangsleeftijd en als u deze periode mist, kan de hond oncontroleerbaar worden. Een Pomsky kan soms de koppigheid van een Pomeriaan erven. Wees steeds correct en eerlijk tegenover deze hond. Een vriendelijke omgang met deze honden doen wonderen tijdens het trainen.

pomsky-Depositphotos_411034826_S

Verzorging

Pomsky’s hebben niet veel extra aandacht nodig. Dit hondenras heeft een goede en dikke ondervacht, hierdoor verharen de honden veel. De honden vinden het daarom lekker om regelmatig geborsteld te worden. Ze zijn erg schoon en veroorzaken geen geurhinder bij een natte vacht. Het is zelden nodig om dit ras te baden, een of twee keer per jaar is voldoende.

Twee keer per jaar verharen deze honden. Op dat moment moeten ze actief worden uitgekamd met een goede borstel en kam. Het verharen kan tot drie weken duren. Deze Honden mogen in geen geval geschoren worden. Deze honden kunnen goed tegen de koude door de dikke ondervacht. Deze vacht beschermt hen tegen hitte en kou. Het is noodzakelijk om de nagels van de Pomsky eenmaal om de veertien dagen te knippen met een nagelknipper voor honden . Te lange nagels doen honden pijn bij het lopen en springen.

pomsky pyppy Depositphotos_221424008_S

Gezondheid en ziekte

Aangezien deze hond geen echt hondenras is, is het moeilijk te voorspellen welke gezondheidsproblemen er kunnen opduiken bij deze honden. Bij rashonden kan men dit meestal nagaan via de stamboom en de bloedlijnen. Dit is meestal niet mogelijk bij deze honden, daarom wordt er meestal van uitgegaan dat deze honden dezelfde ziektes en gebreken kunnen hebben van de Pomeriaan en de Husky.

Dit is een redelijk gezonde hond, maar toch zijn er een aantal ziekten die grote honden kunnen krijgen, zoals gezichtsproblemen – dit omvat dystrofie van het hoornvlies van het oog, entropion (inversie van het ooglid), progressieve atrofie van het netvlies, cataract. Dit hondenras is vatbaar voor glaucoom, atopische dermatitis, larynxverlamming en hypertensie.

Elk jaar moeten de honden volledig worden gevaccineerd en ook om de 3 maanden worden behandeld tegen wormen. In de vroege lente, zomer en vroege herfst (vóór de eerste sneeuw) moet de hond behandeld worden tegen teken.

Een Puppy kopen

U wil een nieuwe hond aan schaffen ? Lees en informeer je goed, een Pomskie is een aangenaam hondenras, maar net zoals bij andere hondenrassen vragen puppy’s, EN ZEKER de eerste maanden een goede opvolging. Probeer altijd stress te vermijden. Een puppy van een Pomsky kan je best vergelijken met een baby. Ook puppy’s hebben de eerste maanden nog veel rust nodig. Beperk het spelen van maximum 3 maal 30 minuten per dag. Veel slaap en rust is nodig om een opgewekte en evenwichtige Pomsky puppy te bekomen.

Voor veel informatie over dit prachtig hondenras is het aan te raden een pomskyfokkers te bezoeken en heel veel informatie te vragen. Het is heel belangrijk dat het klikt met je nieuwe puppy, maar ook dat het klikt met de fokker van je puppy. Ook zijn er verschillende clubs van dit ras, dus maak een afspraak en contacteer een Pomskyclub.

Wat kost een puppy

Een Pomsky-puppy kost tussen de 1500 euro en de 2500 euro wat heel prijzig is voor een kruising. Maar ja, designerhonden kosten natuurlijk meer, een handtas van Lacrosse kost ook veel.

Als u merkt dat de puppy traag is en weigert te eten, aarzel dan niet om onmiddellijk een dierenarts te raadplegen. De hoofdregel is nooit zelfmedicatie.

Depositphotos_171157652_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 438

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!