Engelse Springer Spaniel

3.9
(7)

Engelse Springer Spaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 51 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De schedel is redelijk breed en middelmatig lang. De oren zijn lobvormig en ter hoogte van de ogen aangezet. Ze zijn groot en liggen vlak tegen de schedel aan. De ogen van de Engelse Springer Spaniel zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Ze zijn compact en sterk gebouwd. Het lichaam is niet te lang. De staart is laag aangezet en wordt nooit boven de ruglijn gedragen. De borst is diep met goed gewelfde ribben. De benen zijn recht met goed gesloten, ronde voeten.
Vacht
Gladde, dichte vacht.
Kleuren
Zwart met wit en leverkleur met wit.

Gedrag

Karakter
Engelse Springer Spaniels zijn zachtaardige, vriendelijke honden. Ze zijn zeer intelligent en hebben een spontaan karkater. Over het algemeen zijn ze gehoorzaam en meegaand. Deze honden hechten zich sterk aan hun baas en de rest van het gezin. Het is een ras dat niet graag alleen wordt gelaten.
Sociaal
Van nature zijn Engelse Springer Spaniels erg vriendelijke honden. Met soortgenoten en andere huisdieren kunnen ze het uitstekend vinden. Met kinderen gaan ze zeer goed om. Uw visite wordt zeer vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Dit hondenras past zich goed aan. U doet dit ras echter te kort als u met de hond driemaal daags een blokje gaat wandelen. Het uithoudingsvermogen is groot en ze zijn graag bezig. Zwemmen en apporteren behoren tot hun favoriete bezigheden.
Opvoeding
De opvoeding is eenvoudig en loopt vaak probleemloos. Ze zijn zeer intelligent en meegaand. Voed de hond consequent en duidelijk op.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.9 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets