...

Sealyham Terrier

sealyham-terrier
1.5
(4)

Sealyham Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Wales
Huidige en oorspronkelijke taken
Zelfstandige jachthond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Niet hoger dan 31 centimeter.
Gewicht
Ze wegen ongeveer 10 kilo.
Hoofd
De schedel is breed en licht gewelfd. Sealyham Terriers hebben een vierkante lange kaak. De oren zijn middelgroot en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het zijn langwerpige gebouwde honden. De benen zijn kort. De romp is middelmatig lang. De borst is breed en diep. De hals is vrij lang en goed gespierd.
Vacht
Lange harde vacht.
Kleuren
Effen wit. Wit met gele of bruine aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Sealyham Terriers zijn evenwichtige en moedige honden. Ze blaffen alleen als er onraad is. Ze zijn redelijk gehoorzaam en aanhankelijk. Maar ze kunnen ook een tikkie eigenzinnig zijn. Tot op latere leeftijd zijn ze speels. Ze graven graag.
Sociaal
Leer ze al vroeg omgaan met katten en andere huisdieren. Met andere honden kunnen ze het goed vinden. Normaal gesproken kunen ze het goed vinden met kinderen. Mits ze niet als pup door ze gepest zijn.

Omgang

Beweging
Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Ze passen zich goed aan en kunnen op een flat gehouden worden. Ze vinden het leuk om balspelletjes te spelen, of lekker in het bos te wandelen.
Opvoeding
Het zijn intelligente en leergierige honden. Een consequente en doortastende opvoeding is noodzakelijk voor de Sealyham Terrier. Een goede socialisatie met veel verschillende situaties, mensen en dieren is belangrijk voor de karaktervorming.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 1.5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!