...

Wetterhound

Wetterhoun
3
(7)

Wetterhound – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Nederland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, met name op
otters.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 59 centimeter.
Teven ongeveer 55 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd is krachtig en fors. Het wordt laag gedragen. De schedel van de Wetterhoun is licht gewelfd en is even lang als de voorsnuit. De oren worden hangend gedragen. De ogen zijn middelgroot en liggen iets schuin in het hoofd.
Lichaam
Dit hondenras is stevig gebouwd. De borst is breder dan diep. En mag niet verder reiken dan de ellebogen. De staart wordt in een spiraal over het kruis gedragen. De benen zijn recht met ronde krachtige voeten. De hals is krachtig.
Vacht
De Wetterhoun heeft een krullende vacht. Op het hoofd is het haar kort.
Kleuren
Zwart of bruin, met of zonder witte vlekken.

Gedrag

Karakter
De Wetterhoun is trouw aan zijn baas maar tegelijk ook zelfstandig. Ze kunnen behoorlijk koppig zijn, als ze iets moeten doen waar ze het nut niet van inzien. Het reukvermogen is zeer goed ontwikkeld. Ten opzichte van vreemden zijn ze soms wat afstandelijk. Ze waken uitstekend. Over het algemeen zwemt dit ras erg graag. Het ras kan goed buitenshuis of in een kennel gehouden worden, mits het contact met de baas en dagelijkse lichaamsbeweging niet ontzegd wordt.
Sociaal
Tegenover kinderen is hij goed aardig. Bezoekers worden aangekondigd. En bekenden van de familie worden vriendelijk begroet. Over het algemeen gaan ze goed om met soortgenoten en andere huisdieren.

Omgang

Beweging
Dit hondenras is graag buiten. Het leven op een flat is dan ook niet geschikt voor ze. Het uithoudingsvermogen is groot en ze hebben vrij veel lichaamsbeweging nodig. Ze zijn dol op onaangelijnde wandelingen. Zwemmen doen ze erg graag. De meeste houden niet erg van balspelletjes.
Opvoeding
Het ras is intelligent en kan erg snel leren. Ze kunnen erg eigenzinnig zijn en uw commando’s negeren. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met de opvoeding van honden. Ze hebben een liefdevolle maar zeer consequente opvoeding nodig. De eigenaar heeft veel geduld nodig.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!