...

Tervuerense Herdershond

Tervuerense Herdershond
4.4
(38)

Tervuerense Herdershond – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Andere namen, Chien de Berger Belge (Belgische herder), Tervurense, Tervuurse herder, Belgian Shepherd Tervueren.

Land van herkomst
Belgie
Huidige en oorspronkelijke taken
Veedrijver

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 62 centimeter.
Teven ongeveer 58 centimeter.
Gewicht
Ongeveer 28 kilo.
Hoofd
De Tervuerense Herdershond heeft een vrij lang hoofd. De schedel en snuit zijn vrijwel evenlang. Ze hebben een matige stop. De oren hebben een driehoekige vorm en worden rechtop gedragen. De ogen zijn middelgroot. De voorkeur gaat uit naar een schaargebit, maar een tanggebit is toegestaan.
Lichaam
De reu is vierkant gebouwd, terwijl de teef iets langer dan hoog gebouwd mag zijn. Ze hebben een diepe voorborst. De rug is recht breed en krachtig gespierd. De staart wordt hangend gedragen en is middellang. De benen zijn sterk. De voorvoeten zijn rond en ze hebben lichte ovale achtervoeten.
Vacht
Langharige vlakke vacht. Rond de kraag, de achterzijde, broek en staart is het haar langer. Op het hoofd, de achterkant van de oren en het onderste deel van de benen is het haar kort.
Kleuren
Vaalrosse, grijsrood en bruingrijs.

Gedrag

Karakter
De Tervuerense Herdershond is een energieke beweeglijke hond. Ze zijn intelligent, werkwillig en volhardend. Ze hechten zich sterk aan hun baas. Ze zijn erg waaks. Als kennelhond zijn ze niet geschikt.
Sociaal
Als de hond goed gesocialiseerd is kan hij het goed vinden met andere honden en huisdieren. Tegenover vreemden zijn ze afwachtend of terughoudend. Bekenden worden vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Ze hebben een meer dan gemiddelde bewegingsbehoefte. Ze vinden het altijd leuk om te zwemmen, apporteren of een balspelletje te doen. Ook zijn ze zeer geschikt om naast de fiets te laten lopen. Als de lichaamsbeweging voldoende is, dan is deze hond binnenshuis vrij rustig.
Opvoeding
Jonge Tervuerense Herdershonden moeten vanaf jongs af aan zoveel mogelijk kennismaken met verschillende situaties, mensen en dieren. Zorg dat deze situaties op een vrolijke positieve manier verlopen. Ze zijn zeer intelligent en leren erg snel. Ze zijn gevoelig en reageren goed op de intonatie van uw stem.
Verzorging
De Tervuerense herdershond heeft niet zo veel vachtverzorging nodig. Vaak wordt het zelfs afgeraden om de tervuerense herder veel te borstelen, omdat al te grondig borstelen de ondervacht kan beschadigen. In de verharingsperiode kan de tervuerense herdershond met een grove kam geborsteld worden, zodat de losgekomen vacht verwijderd wordt.

Puppy-info

Fokker Tervuerense Herdershond met stamboom:

Tervuerense Herdershond

tervuerense-shepherd

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 38

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!