Barbet

3.7
(6)

Barbet  – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond.

Andere naam: Barbillot, Franse waterhond

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 54 centimeter.
Teven minimaal 50 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd is rond en breed. De oren zijn ter hoogte van de ogen aangezet of net iets lager. De Barbet heeft ronde ogen en een vierkante voorsnuit.
Lichaam
De lendenen zijn kort en sterk. De staart is laag aangezet, aan het uiteinde heeft hij een lichte haak. De benen zijn van zwaar bot met ronde en brede voeten.
Vacht
Golvend of krullend. De vacht is dicht, lang en wollig. Ze hebben een duidelijke baard en snor.
Kleuren
Zwart, effen grijs, bruin en wit.

Gedrag

Karakter
Barbets zijn vrolijke, vriendelijk en meegaande honden. Ze zijn doorgaans gehoorzaam en vrij leergierig en intelligent. Ze zijn vrij hard voor zichzelf. Ze zijn graag in de buurt van hun gezin en worden hier graag bij betrokken. Als kennelhond zijn ze dan ook ongeschikt.
Sociaal
Wanneer u de Barbet goed socialiseerd zal hij goed kunnen samenleven met andere huisdieren. De omgang met soortgenoten is erg goed. En ook met kinderen gaan ze van nature goed om. uw visite wordt aangekondigd, maar hier blijft het ook wel bij. Het zijn geen waakhonden.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Ze zijn dol op apporteren en zwemmen in het water. Maak geregeld lange wandelingen, waarbij de hond de gelegenheid krijgt om onaangelijnd te kunnen ravotten.
Opvoeding
Het zijn intelligente en leergierige honden. Maak veel gebruik van de intonatie van uw stem en wees altijd consequent. Op deze manier leert de hond het snelst.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets