Basset Fauve de Bretagne

4.1
(27)

Basset Fauve de Bretagne – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Meutehond voor de jacht op
klein wild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 32 en 36 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Basset Fauve de Bretagne heeft een middelmatig lange schedel met een duidelijke achterhoofdsknobbel. De voorsnuit is tamelijk lang en recht. De oren zijn dun aan de basis en worden hangend gedragen. Ze reiken tot aan de neuspunt. Basset Fauve de Bretagnes hebben een schaargebit.
Lichaam
Het ras is laagbenig gebouwd. Bij de aanzet is de staart dik en loopt in een punt toe. Hij wordt in een sikkelvorm gedragen. Basset Fauve de Bretagnes hebben goed geronde heupen en gespierde dijen. De hals is gespierd en tamelijk kort.
Vacht
Hard en dicht. Op de oren is het haar wat zachter.
Kleuren
Goudkleurig tot een donkerrossige tint.

Gedrag

Karakter
Basset Fauve de Bretagnes zijn vrolijke, vriendelijke honden. Ze zijn moedig en kunnen ook eigenzinnig zijn. Het jachtinstinct is goed ontwikkeld. Buitenshuis is het een actieve hond.
Sociaal
Met soortgenoten en kinderen kunnen ze het erg goed vinden. Met andere huisdieren moet hij goed gesocialiseerd worden. Wordt hieraan voldaan, dan zal hij geen problemen geven. Tegenover elk bezoek is de Basset Fauve de Bretagne vriendelijk.

Omgang

Beweging
Ze hebben niet heel veel beweging nodig. De hond kan wel urenlang achter elkaar doorlopen zonder moe te worden. Laat de hond op gezette tijden uit en maak een aantal keer per week langere wandelingen. Omhein uw tuin degelijk.
Opvoeding
De Basset Fauve de Bretagne is eigenzinnig. Wees altijd consequent en duidelijk tegen deze hond. Beloon de hond voor goed gedrag. Met een goede aanpak is deze hond redelijk gehoorzaam en kunt u hem genoeg bijbrengen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.1 / 5. Aantal beoordelingen: 27

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets