...

Basset Fauve de Bretagne

Basset Fauve de Bretagne Depositphotos_337384574_S
4.9
(175)

Basset Fauve de Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is een geweldige gezinshond! Ze zijn vriendelijk naar andere dieren, kinderen en hun baasjes. Het ras is energiek en vrolijk en laat vaak zijn kwispelende staart zien.

Dit is een jachthond die graag actief is en ook een geweldige metgezel. Ze kunnen goed overweg met andere honden, katten en kinderen als ze samen zijn opgegroeid. Basset Fauve de Bretagne is meestal vriendelijk tegen vreemden, maar waarschuwt als iemand aan de deur komt. In huis zijn het rustige honden die graag bij hun gezin zijn. Deze hond zit het liefst in een gezin dat altijd bezig is; ze houden er niet van om voor langere tijd alleen gelaten te worden en ook niet opgesloten te worden in een bench.

Basset Fauve de Bretagne – FCI Rasgroep 6

De Basset Fauve de Bretagne behoort tot de rasgroep van de drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Meutehond voor de jacht op klein wild.
Temperament: Intelligent, actief, vriendelijk, onafhankelijk
Vergelijkbare rassen: Petit Basset Griffon Vendeen, Griffon Fauve de Bretagne

Uiterlijk

Schouderhoogte: Tussen de 32 en 36 centimeter
Gewicht: 16 – 18kg

Hoofd
De Basset Fauve de Bretagne heeft een middelmatig lange schedel met een duidelijke achterhoofdsknobbel. De voorsnuit is tamelijk lang en recht. De oren zijn dun aan de basis en worden hangend gedragen. Ze reiken tot aan de neuspunt. Basset Fauve de Bretagnes hebben een schaargebit.
Lichaam
Het ras is langbenig gebouwd. Bij de aanzet is de staart dik en loopt in een punt toe. Hij wordt in een sikkelvormig gedragen. Basset Fauve de Bretagnes hebben goed geronde heupen en gespierde dijen. De hals is gespierd en tamelijk kort.
Vacht: Hard en dicht. Op de oren is het haar wat zachter.
Kleuren: Goudkleurig tot een donker rossige tint.

Geschiedenis

De Basset Fauve de Bretagne is een jachthond uit Frankrijk. Gebruikt door de hogere klasse om te jagen na de Franse Revolutie (toen de jacht werd opengesteld voor de bourgeoisie), wordt aangenomen dat het ras een afstammeling is van de Grand Fauve de Bretagne, die nu is uitgestorven. De Basset Griffon Vendeen en de ruwharige teckel werden samen gefokt om de jachthond te creëren die we vandaag kennen. De originele Basset Fauve de Bretagne jaagde te voet met hun menselijke familie, dus ze hadden een hond nodig die lang actief kon zijn. Het hondenras was ooit zeer zeldzaam, dus er zijn veel inspanningen gedaan om te voorkomen dat het uitsterft.

Basset Fauve de Bretagne Depositphotos_450441464_S

Gedrag en Karakter van de Basset Fauve de Bretagne

Basset Fauve de Bretagnes zijn vrolijke, vriendelijke honden. Ze zijn moedig en kunnen ook eigenzinnig zijn. Het jachtinstinct is goed ontwikkeld. Buitenshuis is het een actieve hond. Met soortgenoten en kinderen kunnen ze het erg goed vinden. Met andere huisdieren moet hij goed gesocialiseerd worden. Wordt hieraan voldaan, dan zal hij geen problemen geven. Tegenover elk bezoek is de Basset Fauve de Bretagne vriendelijk.

Trainen

Basset Fauve de Bretagne is ongelooflijk slim en trainbaar, en ze houden van jagen. Dit ras is soms een beetje eigenwijs en onafhankelijk, maar als het goed is opgeleid, is het een geweldig familiehuisdier. Basset Fauves werken goed met andere honden en hebben doorgaans geen problemen met destructief gedrag zolang ze voldoende beweging en aandacht krijgen. Dit ras heeft veel mentale stimulatie nodig om probleemgedrag te voorkomen en kan het beste met een stevige, consistente hand worden gewerkt.

Beweging Basset Fauve de Bretagne

Ze hebben niet heel veel beweging nodig. De hond kan wel urenlang achter elkaar doorlopen zonder moe te worden. Laat de hond op gezette tijden uit en maak een aantal keer per week langere wandelingen. Omhein uw tuin degelijk.

Opvoeding

De Basset Fauve de Bretagne is eigenzinnig. Wees altijd consequent en duidelijk tegen deze hond. Beloon de hond voor goed gedrag. Met een goede aanpak is deze hond redelijk gehoorzaam en kunt u hem genoeg bijbrengen.

Basset Fauve de Bretagne Depositphotos_350767750_S

Voeding voor de Basset Fauve de Bretagne

Basset Fauve de Bretagne zijn kleine hondenrassen, dus ze hebben voer nodig dat gemaakt is voor honden van hun grootte. Hun dieet moet meer vet bevatten (een hoge hoeveelheid energie), omdat hun stofwisseling snel is en ze een hogere energiebehoefte hebben. Hoogwaardige ingrediënten, zoals dierlijke eiwitten, moeten in het voedsel zitten.

Gezondheid en verzorging

Deze honden hebben een plukvacht. Het wordt aanbevolen om de vacht eenmaal per week te borstelen of kammen. Regelmatig borstelen houdt de vacht gezond en kan het haar gladder en zachter maken. Het is ook gunstig om uw Basset Fauve de Bretagne twee keer per jaar te laten plukken door een professionele hondentrimmer. Knip voorzichtig het haar op de billen en de benen af. Doe dit vaak om deze gebieden er netjes uit te laten zien.

De Basset Fauve de Bretagne is een gezond, sterk en robuust ras. Ze hebben zelden gezondheidsproblemen die erfelijk of aangeboren zijn. Oorontstekingen zijn iets dat de honden vaak ervaren. Hondenoren zitten vol vacht en hangen vaak naar beneden. Deze oren kunnen heel gemakkelijk infecties krijgen, dus controleer de oren regelmatig en maak ze vaak schoon.

Puppy Basset Fauve de Bretagne opvoeden

Een Basset Fauve de Bretagne puppy moet zich goed gedragen voordat ze 7 maanden oud zijn. Ze op een rustige manier kennis laten maken met veel verschillende situaties is van cruciaal belang voor een vriendelijke instelling. Wees bij het opvoeden van een hond speels en zachtaardig in je training. Consistentie is de sleutel om uw hond commando’s te laten begrijpen. De jachtpassie begint te tonen wanneer een hond 7 maanden oud is, en je moet dit gedrag aanmoedigen tijdens het trainen.
Basset Fauve de Bretagne Depositphotos_10906815_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 175

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!