...

Lundehund

Lundehund
4.2
(6)

Lundehund – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Noorwegen
Huidige en oorspronkelijke taken
Papegaaiduikers uit
nesten halen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 35 en 38 centimeter.
Teven tussen de 32 en 35 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 7 kilo.
Teven wegen ongeveer 6 kilo.
Hoofd
De Lundehund heeft een wigvormig hoofd. Ze hebben opvallende wenkbrauwen. De stop is duidelijk aangegeven. De oren worden staand gedragen en zijn breed bij de aanzet. De Lundehund kan zijn oren achterwaarts buigen, zodat de gehoorgang afgesloten wordt. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam van de Lundehund is tamelijk lang met een sterke rechte rug. De borst is lang. De benen zijn recht en sterk. De Noorse Lundehund is het enige ras dat zijn voorpoten zijwaarts kan buigen. De hals is middelmatig lang en droog.
Vacht
Dichte vacht die ruw aanvoelt. Op het hoofd en aan de voorkant van de benen is het haar korter dan op de rest van het lichaam.
Kleuren
Roodachtig bruin tot vaalrood.

Gedrag

Karakter
De Lundehund is een vrolijke, ondeugende en zeer beweeglijke hond. Ze zijn intelligent en eigenzinnig, maar niet dwars. Hoewel ze aanhankelijk zijn kunnen ze zichzelf uitermate goed vermaken. Ze blaffen weinig.
Sociaal
Met soortgenoten en andere huisdieren hoeft u in de regel geen problemen te verwachten. De omgang met kinderen is goed. Tegenover vreemden nemen ze een ongeinteresseerde houding aan.

Omgang

Beweging
De Lundehund heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Het is een ras dat graag bezig is. U kunt hem naast de gewone dagelijkse wandelingen in de tuin laten spelen om hem aan zijn bewegingsbehoefte te voldoen. Ze kunnen zich goed vermaken met een balletje of ander geschikt speelgoed.
Opvoeding
Hou de training zo afwisselend mogelijk. De hond zal op deze manier vrij vlot en goed commando’s aanleren. Wees altijd duidelijk en consequent.
Verzorging
De Lundehund heeft een gemiddele vachtverzorging nodig. In de verharingsperiode kan met een goede kam, bijvoorbeeld een herderharkje, het losse onderhaar eenvoudig uit de vacht van de hond verwijderd worden.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!