Catalaanse herdershond

3
(4)

Catalaanse herdershond – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst
Spanje
Huidige en oorspronkelijke taken
Herdershond en waakhond

Andere namen : Gos d’atura catala , Catalaanse herdershond

het nieuwe puppyboek

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 47 en de 55 centimeter.
Teven tussen de 45 tot 53 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De hangende oren zijn langbehaard en driehoekig van vorm. Honden van dit ras kunnen een tanggebit of een schaargebit hebben.
Lichaam
Een gespierde hond met een rechthoekig lichaam. Een rechte rug met een hangende staart die laag is aangezet. Ze hebben een korte sterke nek en stevige benen.
Vacht
De vacht is recht, dicht, zeer veerkrachtig en voelt hard aan. De nek en de achterhand hebben zogenoemde manen (langer haar). De haren over de rest van het lichaam zijn zeer kort.
Kleuren
Van bruinachtig tot grijs.

Gedrag

Karakter
De Gos d’atura catala is een leergierige werkhond vol met intelligentie en moed. Het is een onvermoeibare werkhond maar in het dagelijkse leven is hij zeker niet druk of overattent.
Sociaal
Wanneer de Gos d’atura catala goed gesocialiseerd is kan hij goed overweg met alle andere huisdieren. De omgang met kinderen is over het algemeen uitstekend. Tegen onbekenden is deze hond wat terughoudend.

Omgang

Beweging
Deze hond die graag buiten is heeft veel beweging nodig.
Opvoeding
Dit is een hond die graag leert, maar een hekel heeft aan herhaling. Om de aandacht van deze hond erbij te houden heeft hij dus uitdaging en afwisseling nodig.
Verzorging
De Catalaanse herdershond heeft van zichzelf een ruig uiterlijk. Dit moet hij ook hebben. De Gos d’atura hoeft u daardoor niet heel vaak te borstelen. Loop de vacht van de Catalaanse herdershond wel regelmatig na met een grove kam, vooral op plaatsen waar gemakkelijk klitten kunnen ontstaan. Bij de Catalaanse herdershond verhaart vaak de voorhand als eerst gevolgd door de achterhand.

Puppy-info

Fokker Catalaanse herdershond met stamboom

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets