...

Horse and Dog Trail

Horse and Dog Trail
4.4
(16)

Horse and Dog Trail

Horse and Dog Trail is een recentelijke nieuwe discipline in de paardensport. De titel vrij vertaald “Horse and Dog Trail” wil dus zeggen “paard en hond”. De benaming “trail” slaat op het spoor of traject dat normaal in de vrije natuur wordt gevolgd. Dus kort samengevat bestaat de proef uit een parcours met verschillende nagebootste hindernissen uit de natuur. De hond en het paard moeten samen met de ruiter goed op elkaar inspelen om een foutloos parcours te lopen. Ook de hond moet hier zijn taak vervullen. Deze sport versterkt de band tussen de hond, het paard, de ruiter en bevordert het vertrouwen in elkaar.

In de nagebootste hindernissen, dat bestaat uit balken, een brugje, een denkbeeldige sloot enz. moet de ruiter samen met het paard en de hond deze hindernissen nemen volgens een bepaald patroon. Hierbij zijn verschillende disciplines van toepassing, zoals een hek openen of sluiten, over balken heen stappen, draven of galopperen, een brugje overlopen, in een vierkantje een heel rondje om zijn eigen as draaien en zijwaarts of achterwaarts gaan. De hond moet het paard en de ruiter volgen. Het verschil met het gewone behendigheid voor honden is hier wat anders, hier moet de hond net als het trailpaard zeer gehoorzaam en volgzaam zijn. Bekijk hier het reglement.

De regels voor de hond:

De hond moet minimaal 2 jaar oud zijn, zieke, of gewonde honden zijn uitgesloten en deelnemende honden zijn verplicht de juiste vaccinaties en een geldig paspoort te hebben. Verder moet de hond bepaalde bevelen reeds kennen en opvolgen. Belangrijk is dat je hond kan volgen, zitten, liggen of blijven op bevel, dit is een minimum vereiste zoals in de meeste hondensporten van toepassing.

Deze sport “Horse and Dog Trail” vindt zijn oorsprong in Amerika waarbij cowboys samen met hun paard en hond werken op de ranch. Hier moet de ruiter vanop het paard ook bepaalde taken uitvoeren zoals een hek open of dicht doen zonder af te stijgen. De hond is er meestal aanwezig en moet hier ook de ruiter en het paard volgen.

Deze discipline is een goede voorbereiding voor het maken van een buiten rit met het paard en de hond.

Horse and Dog Trail hondensport - paardensport

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 16

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!