...

Onstuimigheid en energie van pups

onstuimigheid-en-energie-bij-een-pup
3.3
(3)

Onstuimigheid zit deels in het karakter

 

Mijn pup is onstuimig, wat kan ik hier tegen doen?

Net als bij mensen hebben sommige hondenpuppies meer energie dan andere. Vooral bij de werkhonden zijn de pups erg actief. Het is nodig dat deze pups lichamelijk en geestelijk hun energie kwijt kunnen raken.

 

Als uw pup niet genoeg beweging krijgt heeft hij meer energie over, hierdoor wordt het een lastige pup, die op zijn eigen manier energie probeert kwijt te raken.

Heeft u een pup die voortdurend actief en altijd kattenkwaad uithaalt, dan moet u hem meer beweging geven. Puppies mogen echter niet te veel lopen. Loopt u te veel met uw pup dan kan dit de zachte botten en gewrichten beschadigen. De energie die een hond heeft moet u daarom op een andere manier aanspreken.

Voldoende beweging
Geef uw onstuimige pup voldoende beweging voordat hij zich koest moet houden, bijvoorbeeld omdat u hem meeneemt in de auto of omdat er visite komt. Op deze manier kunt u goed gedragen belonen zonder ongewenst gedrag te voorkomen of beeindigen.

Kort en vaak spelen
U moet niet zo lang doorspelen tot de pup uitgeput raakt, dit belast zijn lichaam te veel en kan blessures veroorzaken. Speel daarom regelmatig maar kort met uw pup. Als de pup de meeste lichamelijke energie kwijt is, kan hij tijdens de training zijn geestelijke energie verbruiken.

Oudere pups zijn actiever
Naarmate uw puppy ouder wordt krijgt hij meer energie en uithoudingsvermogen. Geef de hond naarmate hij ouder wordt meer te doen. Neem de pup vaker mee om zijn energie kwijt te raken. U kunt uw hond leren apporteren of een speeltje te zoeken, dit houdt de hond lichamelijk en geestelijk bezig.

Tips:

vinkGeef de hond lichamelijk maar ook geestelijk iets te doen
vinkAls uw puppy veel te kauwen en te onderzoeken heeft, blijft zijn belangstelling gewekt en kan hij zijn geestelijke energie kwijt
vinkSpeel vaak, maar hou de spelletjes kort

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.3 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!