...

Tsjecho-Slowaakse wolfhond

Tsjecho-Slowaakse wolfhond
3.6
(19)

Tsjecho-Slowaakse wolfhond – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is nieuw ras dat is ontstaan door een experiment en werd ontwikkeld door het kruisen van een Duitse Herder met een Karpaten Wolf.

Land van herkomst
Voormalig Tsjecho-Slowakije
Huidige en oorspronkelijke taken
Politiehond en legerhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 65 centimeter.
Teven minimaal 60 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen minstens 26 kilo.
Teven wegen minstens 20 kilo.
Hoofd
Van bovenaf gezien heeft het hoofd een stompe kegelvorm. De stop is matig en de voorsnuit droog met een rechte neusrug. De Tsjecho-Slowaakse wolfhond heeft kleine ogen en hebben een compleet tang- of schaargebit.
Lichaam
Het lichaam van dit hondenras is iets langer dan hoog. De rug is recht en vast. De gespierde lendenen zijn kort en niet breed. De staart wordt hangend gedragen. Ze hebben een lange gespierde hals.
Vacht
De Tsjecho-Slowaakse wolfhond heeft een stokharige vacht is recht en dicht aanliggend. Er is een goed verschil tussen de zomer- en wintervacht.
Kleuren
Van zilvergrijs tot geelgrijs.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras hebben wolfsbloed en duitse-herders bloed in zich. In tegenstelling tot de saarloos wolfhond is dit ras minder terughoudend en voorzichtig van karakter. De speelsheid van deze honden blijft tot op hoge leeftijd. Ook graaft deze hond graag. Ze heben een uitstekende reuk- en uithoudingsvermogen.
Sociaal
Met honden die ze goed kennen gaan ze uitermate goed om. Het wordt aangeraden om deze hond samen te laten leven met meerdere honden. Tegenover vreemde honden kunnen vooral de reuen dominant zijn. Tegenover vreemden stellen ze zich terughoudend op.

Omgang

Beweging
De Tsjecho-Slowaakse wolfhond heeft een grote bewegingsbehoefte. Mits goed opgevoegd kan de hond onaangelijnd wandelen.
Opvoeding
Als deze hond een ervaren eigenaar heeft, dan kan hij redelijk snel en goed worden opgevoedt. Geeft de hond veel verschillende uitdagingen en trainingen om het beste resultaat te behalen.
Verzorging
De vacht van de Tsjecho-slowaakse wolfhond moet ongeveer eens of tweemaal in de week met een grove borstel worden doorgeborsteld. In de verharingsperioden, die bij dit ras zeer hevig zijn, kan er gebruik worden gemaakt van een herderharkje.

Puppy-info

Fokker Tsjecho-Slowaakse wolfhond met stamboom

Tsjecho-Slowaakse wolfhond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.6 / 5. Aantal beoordelingen: 19

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!