...

Wandelroutes in Noord-Holland

Noord-Holland
0
(0)

Wandelroutes Noord-Holland

De mooiste wandelgebieden in Noord-Holland, die u gezien moet hebben met uw hond

De provincie Noord-Holland kent veel verschillende plekken, waar u heerlijk met uw hond kunt lopen. Naast de loslooproutes, vindt u hier ook de stranden, waar uw hond lekker los mag rennen en spelen.

De Hoorne, Akersloot

Ten oosten van Akersloot in de Klaas Hoorn- en Kijfpolder, ligt het recreatiegebied De Hoorne. Nadat u het eerste stuk gelopen heeft over het fietspad, begint de zeer mooie route die zo’n 4km lang is. Houdt u er rekening mee, dat er per persoon 3 honden zijn toegestaan.

Van 1 november tot 31 maart, is het loslopen van de hond toegestaan. De route kunt u beginnen aan de Klaas Hoornlaan, Akersloot. Vanaf de A9, pakt u afslag 11 richting Akersloot. 7de Rechts (Heer Derckplantsoen), rechts de julianaweg op en vervolgens direct links de KlaasHoornlaan in.

Geestmeerambacht, Alkmaar

Een groot natuurgebied met een enorme recreatieplas. Aan deze recreatieplas vindt u verschillende plekken, waar u lekker kunt uitrusten en uw hond lekker kan ravotten. Op een aantal plekken in dit natuurgebied, lopen Schotse Hooglanders. Houdt u hier rekening mee. Een ronde met uw hond om deze recreatieplas is zo’n 6km lang.

Uw hond mag loslopen van 1 november tot 1 april. In het hoogseizoen mag uw hond niet op het strand, daarnaast zijn de speelweiden in deze periode ook verboden. De honden wandelroute Geestmeerambacht, vindt u vanuit Alkmaar N245 naar Schagen. Ter hoogtevan Noord-Scharwoude staat het recreatiegebied op de borden duidelijk aangegeven.

Gaasperplas, Amsterdam

Een mooie wandelroute om samen met uw hond te lopen. Tijdens deze wandelroute komen u en uw hond verschillende grasvelden en bruggetjes tegen. Een hele ronde om de plas is 5km lang. Daarnaast geldt het gehele jaar een gedoogbeleid voor uw hond. De Gaasperplas is te vinden aan de A9, afslag 2, Bijlmer, richting Gaasperdam. Voor de rotonde met de witte naalden gaat u linksaf. U rijdt nu het Langbroekpad op.

Mariendal,Den-Helder

Een hondengebied, dat sinds het jaar 2005 is uitgebreidt, met meer dan vijftig hectare struinnatuur. In de jaren heirvoor, vond u er voornamelijk bollengrond, welke is omgezet in duinen, graslanden en watervelden.

U kunt hier met uw hond het gehele jaar terecht.

Stranden, Noord-Holland

Noord-Holland is een grote kust-provincie, met veel stranden. Daarom speciaal voor u een aantal stranden, waar en wanneer u en uw hond welkom zijn.

Op alle stranden geldt het hoogseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens deze periode is het vrijwel overal verboden terrein voor uw hond. Natuurlijk een aantal uitzonderingen daar gelaten. Zoals een speciaal hondenstrand, of plekken die na acht uur ’s avonds en voor 9 uur ’s ochtends wel toegankelijk terrein zijn, voor uw hond.
Op alfabetische volgorde:

Bergen aan Zee: Honden mogen na 19:00 uur op het strand
Callantsoog: Van Mei t/m September zijn honden aangelijnd toegestaan tussen 7 en 19 uur. Daarnaast mag de hond buiten deze tijden loslopen.
Egmond: Na 19 uur en voor 9 uur mogen honden op het strand.
Schoorl: Ook hier geldt, na 19 uur en voor 9 uur, zijn honden toegestaan, op het strand.
Texel: Honden mogen op de onbewaakte stranden loslopen. Van 1 mei t/m 30 septembe, moeten honden aangelijnd in de duinen. In de bossen daar en tegen mag hij wel loslopen.
Zandvoort: Na 19 uur en voor 9 uur mogen honden aangelijnd het strand betreden.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!