Alle Hondenrassen met foto

4.9
(925)

Hondenrassen

Alle hondenrassen op alfabetische volgorde

Tegenwoordig zijn er meer dan 350 hondenrassen met bepaalde kenmerken. De lichaamsbouw en karakter van deze honden zijn uniek. Hondenrassen worden regelmatig ingedeeld in groepen. Kleine hondenrassen zoals de Chihuahua , Pekinees , Yorkshire Terrier , Toy poedel , enz… Grote hondenrassen zoals de Sint Bernard , Engels cocker, Boerboel, Afghaanse windhond, Tibetaanse mastiff en kortharige hondenrassen zoals de Dobermann , Greyhound , Dalmatiër , Terriërs.Tot slot hebben we nog de hondenrassen met lange vachten zoals de  Maltezer , Shih Tzu en Afghaanse windhonden, enz…

Rashonden en bastaarden

De belangrijkste verschillen tussen rashonden en de bastaarden zijn hun uiterlijk en een afwijkend karakter. De meeste hondenrassen zijn ontstaan door het fokken van honden voor bepaalde doeleinden. Zo ontstonden hondenrassen met specifieke taken.( Waakhonden, werkhonden, jachthonden en gezelschapshonden ). Hierbij werd rekening gehouden met het uiterlijk en het karakter van deze honden.

Hondenrassen ontstaan door het klimaat

Inheemse hondenrassen zijn spontaan ontstaan onder invloed van het klimaat. Een voorbeeld hiervan zijn de Samojeden en Aziatische herders.

Hondenrassen per groep

Onderstaande is een lijst van hondenrassen thematisch ingedeeld naar de onderverdeling die gehanteerd wordt door de internationale kennelclub Fédération Cynologique Internationale (FCI). De FCI deelt de rassen in in tien rasgroepen. Niet door de FCI erkende rassen zijn daaronder in een aanvullende groep geplaatst.

Dikwijls worden deze honden ook ingedeeld volgens hun grote, dan spreken we over mini hondenrassen, kleine rassen, middel grote rassen, grote rassen en extra grote hondenrassen.

Wil je meer informatie over alle hondenrassen ? Blader door deze lijst van alle hondenrassen, inclusief foto’s en informatie over de geschiedenis, temperament, verzorging en gezondheid van alle hondenrassen in de wereld.

Alle Hondenrassen met rasfiche en foto

alle hondenrassen

Bedankt voor het bezoeken van onze pagina “Alle Hondenrassen met foto”. Wij hopen dat deze uitgebreide galerij u heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in de diverse en prachtige wereld van hondenrassen. Ieder ras heeft zijn unieke kenmerken, geschiedenis en persoonlijkheid. Door middel van deze visuele reis streven we ernaar om niet alleen kennis, maar ook waardering en liefde voor deze trouwe viervoeters te verspreiden. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, of informatie over een specifiek ras willen delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onthoud dat elke hond, ongeacht zijn ras, een liefdevol huis verdient. Koester ze, behandel ze met respect en geniet van hun onvoorwaardelijke vriendschap.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 925

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!